Fotoverslag van Mobile World Congress 2009

Fotoverslag van Mobile World Congress 2009 in Barcelona. Bij gebrek aan iPhone-nieuws hebben we ons maar op Android gestort. En ook al waren er weinig concrete toestellen, er was genoeg te zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobile world congress 2009Mobile World Congress 2009 loopt ten einde. Exposanten pakken hun spullen in of grijpen de kans om na drie intensieve dagen zelf eens rond te kijken in de stands van de concurrentie. We hebben een fotoverslag gemaakt van de interessante dingen die we hebben gezien. Natuurlijk maakten we een afspraak met Dataviz, het bedrijf dat met Documents To Go een Office-oplossing voor de iPhone heeft ontwikkeld (daarover later meer). Apple ontbrak traditiegetrouw op de beurs en ook het aantal iPhone-accessoiremakers viel een beetje tegen. Maar gelukkig was er genoeg ander moois te zien.

De twee grootste publiekstrekkers op de beurs waren de HTC Magic en de Palm Pre. Beide waren niet zomaar te bekijken: van de HTC Magic was slechts één exemplaar voorhanden in de stand van HTC, waarbij de onderste rij knopjes niet mocht worden gefotografeerd. En voor de Palm Pre moest je vooraf een afspraak maken of de juiste mensen kennen om überhaupt de standruimte binnen te mogen.

[flickr]set:72157614059738227[/flickr]

Bij gebrek aan iPhone-nieuws zijn we op zoek gegaan naar Android-toestellen en die waren er wel degelijk. Niet bij grote namen als Samsung en LG, maar wel bij de (voor ons Europeanen) minder bekende namen als Huawei en General Mobile. Er waren prototypes te zien bij NVIDIA en Texas Instruments: veel te grote apparaten waarop Android draait, maar waarbij je niet op het uiterlijk moet letten. Het zijn apparaten die niet op de markt komen, maar die alleen worden gebruikt om te demonstreren hoe goed Android op de betreffende chip draait. Texas Instruments’ OMAP-processor presteerde prima, maar NVIDIA’s Tegra-platform werkte van geen meter: het scherm reageerde veel te traag en NVIDIA was vergeten om de 5 knoppen aan te brengen die je minimaal nodig hebt om Android te bedienen.

De enige bekende Android-toestelfabrikant die inderdaad iets moois kon laten zien was HTC met de HTC Magic, die via Vodafoneverkocht zal worden. Als iPhone-alternatief zou de HTC Magic best goed kunnen scoren, maar helaas: hij komt voorlopig maar naar een paar landen en Nederland staat nog niet in het lijstje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 17:56
Categorie Round-up
Onderwerpen barcelona, mobile world congress, mwc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.