Opera-browser voor iPhone nog steeds mogelijk

Opera is nog steeds van plan om een browser voor de iPhone te maken, maar dan moet Apple wel de voorwaarden in de iPhone SDK aanpassen. Alternatieve browsers zijn op dit moment nog steeds niet toegestaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

opera mini iphoneOp Mobile World Congress liet browsermaker Opera iets nieuws zien: Opera Turbo, een nieuwe dienst waarbij een server ervoor zorgt dat je viermaal sneller kunt internetten op je mobiele telefoon. Opera CEO Jon Tetzchner sprak met PC Magazine over een gapend gat in het aanbod: een Opera-browser voor de iPhone. “We know we can deliver”, zei Opera CEO Jon Tetzchner. Maar de browser komt er pas als de iPhone SDK echt alternatieve webbrowsers toestaat. Op dat moment is dat nog niet het geval: de enige browsers die worden toegelaten zijn Safari-varianten.

Maar Opera heeft het idee nog niet aan de kant gezet. “The decision has not truly been made” zei Tetzchner op de vraag of Opera dan maar afziet. Het bedrijf denkt er nog steeds over na. Een ander nieuw besturingssysteem dat nog niet door Opera is afgedekt, is webOS van Palm. Maar omdat het platform zo nieuw is verwacht de CEO niet dat het nog erg groot wordt. Opera maakt graag een variant van Opera Mini voor elk platform dat een significante omvang heeft, dus waarom niet? Maar wat de iPhone betreft ligt de bal nu toch echt bij Apple.

Opera heeft in Opera Mini al een manier gevonden om aan de serverkant een optimalisatie voor mobiel gebruik door te voeren. Opera Turbo werkt echter anders: het converteert de webpagina’s niet, maar transcodeert ze zodat ze er hetzelfde uitzien als op de desktop.

Via: PC Magazine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:10
Categorie Apps
Onderwerpen opera, webbrowser, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.