Firewall IP voor iPhone nu in de Cydia Store verkrijgbaar (jailbreak)

Ontwikkelaar i-phone-home heeft een firewall voor de iPhone uitgebracht. Firewall IP kost $1,99 en is verkrijgbaar via de Cydia Store.

firewall ip iphoneVoor het eerst is er een firewall-applicatie verschenen, waarmee je het dataverkeer op je iPhone kunt regelen. Na installatie stel je een aantal regels in voor de applicaties die je gebruikt. Zodra de betreffende applicatie verbinding maakt met internet zal Firewall IP waarschuwen zodat je per geval kunt besluiten wat je wilt doen: altijd toestaan, eenmalig blokkeren, enzovoort. Firewall IP is in de Cydia Store verkrijgbaar voor $1,99 en vereist een jailbreak. De applicatie bestaat uit twee onderdelen: een mobilesubstrate-component, die de functies op lagere niveau’s afvangt en een rules editor, waarmee je kan aangeven welke regels er voor de diverse applicaties gelden.


Op de website van i-phone-home, de maker van de applicatie, is een threat-o-meter te zien, die aangeeft hoeveel dreiging er is bij betaalde en gratis applicaties. Die bedreiging heeft te maken met applicaties, die ongemerkt informatie zoals geografische locatie en UDID bijeen snuffelen. Die gegevens worden gebruikt door Flurry, Medialets, Mobclix, Pinch Media en andere bedrijven om statistieken van gebruikers te verzamelen. Dat snuffelen is niet zo bedreigend als i-phone-home het voorstelt en het levert ook nog regelmatig interessante statistieken op, zoals het eerder vandaag gepubliceerde onderzoek van Flurry naar app-verslaving.

lijst met applicaties - firewall voor iphoneMocht je dergelijk dataverkeer willen voorkomen, dan kan Firewall IP dit tegenhouden. Zodra er een poging tot dataverkeer wordt gedetecteerd verschijnt er een melding. Je hebt daarbij zes mogelijkheden:

  • Verbinding eenmalig toestaan (Allow Once);
  • Verbinding eenmalig blokkeren (Deny Once);
  • Verbinding altijd toestaan (Always Allow);
  • Verbinding altijd blokkeren (Always Deny);
  • Alle verbindingen toestaan (allow all connections);
  • Alle verbindingen blokkeren (Deny All Connections).

Firewall IP checkt alleen de uitgaande verbindingen en is verkrijgbaar in de Cydia Store.

Meer info: i-phone-home

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.