FAQ over de iPhone 1.1.3 jailbreak

iPhone-hacker Nate True heeft een FAQ opgesteld van veelgestelde vragen die opdoemen nu de iPhone 1.1.3 jailbreak beschikbaar is. Het legt uit hoe het werkt, waar je rekening mee moet houden en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FAQDe bekende iPhone-hacker Nate True heeft een FAQ opgesteld met veelgestelde vragen over de huidige jailbreakmethode voor iPhone 1.1.3. Zoals we al hebben gemeld is die op dit moment beschikbaar voor Windows en Mac. Je leest over de methode om de jailbreak uit te voeren, over de beperkingen maar ook over de mogelijkheden om een iBrick weer te herstellen.

De FAQ van Nate True is ook een aardige informatiebron als je benieuwd bent waar je zoal rekening mee moet houden. Zo is er geen reden tot paniek als je iPhone na het uitvoeren van de jailbreak ‘dood’ lijkt te zijn. Het kan tot wel 4 minuten duren voordat de iPhone weer reageert. Verder is het voor Mac-gebruikers van belang om te weten dat de jailbreak alleen op Intel-Macs werkt (dus niet op Macs met PowerPC-processor).

Daarnaast kan het nodig zijn om de iPhone een paar keer te herstellen (restore) en de jailbreak opnieuw uit te voeren – totdat het eindelijk wél werkt. Verder moet je er rekening mee houden dat sommige functies niet meer werken: de iTunes Store-previews werken niet meer en ook de Locate Me-functie in Google Maps weigert dienst (al is dat via een truc via de Navizon-applicatie (zie forum) eenvoudig op te lossen). Tijdens de jailbreak wordt namelijk niet het radiogedeelte van de telefoon geupdate, waardoor de lokatiebepaling alleen via Skyhook’s Wi-Fi-methode kan plaatsvinden – en die is in Europa helaas nog niet ver genoeg gevorderd om echt bruikbaar te zijn.

Kortom: lees de Jailbreak 1.1.3 FAQ als je meer wilt weten. Nog steeds wat huiverig om de jailbreak uit te voeren? Wacht dan nog een of twee dagen, totdat het iPhone Dev Team een betrouwbaardere (?) methode voor een jailbreak uitbrengt.

Uiteraard vind je ook al zeer veel informatie in ons forum!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:45
Categorie Jailbreak
Onderwerpen faq, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.