1,6 miljoen niet-geactiveerde iPhones spoorloos

Een rekensom maakt duidelijk dat zo'n 1,6 miljoen iPhones zijn verkocht, maar niet zijn geactiveerd. Mogelijk stapelen ze zich op in magazijnen als gevolg van iPhone-moeheid, maar de kans is groter dat ze gewoon zijn gehackt.

iphoneOngeveer 30% van alle iPhones blijken niet te worden gebruikt in combinatie met een iPhone-abonnement, zo blijkt uit cijfers. Apple kondigde aan dat vorig jaar 4 miljoen iPhones zijn verkocht. AT&T meldde echter een veel lager getal: zij sloten afgelopen jaar 2 miljoen iPhones aan op het netwerk. Er vanuit gaande dat er ongeveer 400.000 iPhones in Europa zijn verkocht, blijft er een verschil van zo’n 1,6 miljoen iPhones over. Met andere woorden: ongeveer 40% van de iPhones is zonder abonnement verkocht.

Dat getal is nog aan de veilige kant geschat, omdat we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat alle 400.000 Europese iPhone-kopers een abonnement hebben afgesloten en dat lijkt een redelijke aanname: in Europa was de iPhone heel wat moeilijker zonder abonnement te bemachtigen en de simlockvrije iPhones die in Frankrijk zijn verkocht lopen niet in de honderdduizenden. AT&T liet weten dat ze in het vierde kwartaal 900.000 iPhones heeft geactiveerd.

Apple zelf schat dat het aantal gehackte iPhones op ongeveer een kwart miljoen ligt, maar analisten schatten het op 750.000, terwijl het werkelijke aantal misschien wel eens dubbel zoveel zou kunnen zijn. Van de 1,6 miljoen ligt er overigens ook nog een deel in de magazijnen te wachten op een koper. Volgens sommige websites is dat het grootste probleem: de iPhones stapelen zich op in de magazijnen van AT&T. Mensen zijn moe van de iPhone of wachten gewoon op versie 2.0. In Europa speelt een heel andere klacht: het toestel is gewoon te duur.

(Met dank aan Truckdriver in het iPhoneclub-forum)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2008, 20:44
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.