Apple verlaagt iPhone-orders voor tweede kwartaal?

Volgens de Chineestalige krant Economic Daily News (EDN) heeft Apple de bestellingen voor iPhones voor het tweede kwartaal bijna gehalveerd. De krant baseert zich op bronnen in Taiwan.

Apple logoApple heeft het afgelopen kwartaal goede cijfers laten zien. Maar volgens het Chineestalige dagblad Economic Daily News, heeft Apple de iPhone-bestellingen voor het tweede kwartaal verlaagd van 2 miljoen naar 1,0 tot 1,2 miljoen stuks. Dat is ongeveer de helft van het aantal iPhones dat in het eerste kwartaal zal worden afgeleverd door de fabrikanten in het Verre Oosten.

Een van de redenen zou de matige Europese iPhone-verkoop zijn, al kan de krant daarover geen nadere details geven. Maar Apple beweert dat er dagelijks 20.000 stuks worden verkocht. Het verschil kan te maken hebben met Apple’s strategie om voor meerdere leveranciers te kiezen, om de afhankelijkheid van de toeleveringsketen te reduceren. Zo worden bijvoorbeeld de touchscreens door twee verschillende fabrikanten geproduceerd. Economic Daily News zegt zich te baseren op gegevens van fabrikanten in Taiwan, maar het is natuurlijk heel goed mogelijk dat er alleen maar sprake is van een verschuiving van de ene naar de andere toeleverancier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2008, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bestellen, taiwan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.