Extreme cijfers: 90% vindt iPhone beter dan huidig mobieltje

Uit een onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat 90% van de respondenten de iPhone hoger waardeert dan hun huidige mobieltje. Een enorm hoog cijfer, maar het roept ook de vraag op welke supertelefoon die overige 10% dan gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Uit een studie van Strategy Analitics Wireless Device Labs blijkt dat consumenten nogal hoge verwachtingen hebben van de iPhone. Maar liefst 90 procent gaf de iPhone hogere cijfers dan hun huidige telefoon. En meer dan 40 procent gaf de iPhone hogere scores op diverse aspecten.

Die aspecten zijn onder andere muziekspeler, webbrowser, voicemail en beheer van telefoongesprekken – nogal een knappe score aangezien geen enkele respondent de iPhone daadwerkelijk al in handen heeft gehad. De wow-factor van de iPhone is indrukwekkend, maar de consumenten gaven ook aan waarom ze de iPhone misschien toch niet gaan kopen: de prijs en de positionering kunnen een drempel zijn voor succes in de massamarkt. Toch is iedereen het er wel over eens dat de iPhone een doorbraak betekent in gebruikerservaring. En is het niet gewoon zo dat het gras altijd groener is aan de overkant?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:46
Categorie iDevices
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.