Europese durfinvesteerders verdienen flink mee aan iPhone

Een analyse toont aan dat de meeste technologische innovaties in de iPhone zijn gefinancierd met Europees durfkapitaal. Venture capital profiteert daardoor sterk mee van het succes van de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Venture CapitalEuropese ventural capitalists schijnen goede zaken te doen met de iPhone. Een blik op de componenten laat zien dat de meeste technologie die in de telefoon is gebruikt, met geld van Europese durfinvesteerders is ontwikkeld. Binnenin de iPhone is maar voor $1,50 aan technologie van Amerikaanse bodem aanwezig.


Dat blijkt uit cijfers van DFJ Esprit en Dresdner Kleinwort, twee bedrijven die de wereld van venture capital goed kennen en in Londen zijn gevestigd. De meeste technologie in de iPhone komt van Europese en Aziatische bedrijven. Wolfson Microelectronics en CSR hebben onderdelen geleverd en het Britse chipontwerper ARM heeft licenties verkocht aan drie halfgeleiderproducenten die de chips voor de iPhone maken. De conclusie van Dow Jones is dan ook: het gaat goed met het Europese venture capital.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 oktober 2012 om 15:53
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.