Europees patent verwijst naar NFC in vingerafdruksensor iPhone

Apple heeft een nieuw Europees patent waarin NFC-technologie en een vingerafdrukscanner worden gecombineerd in één telefoononderdeel.

Patent vingerafdruk nfc homeknopEr is al langer sprake van dat Apple naar NFC-technologie kijkt, al wijzen de laatste geruchten erop dat het niet in de nieuwste iPhone 5S en iPhone 5C zit ingebouwd. Toch blijkt uit een nieuw Europees patent van Apple dat er in Cupertino nog steeds nieuwe toepassingen van NFC worden bedacht. Deze keer gaat het om een combinatie van een vingerafdrukscanner en NFC. Zoiets zou gebruikt kunnen worden om de iPhone van een extra beveilingslaag te voorzien. Het patent, dat een afgeleide is van een Amerikaans patent uit 2012, is vorige week gepubliceerd. Het maakt ook melding van een combinatie van de vingerafdrukscanner en de NFC-technologie in bijvoorbeeld een knop of een ander onderdeel van een apparaat.

Patent vingerafdruk nfc schemaDe geruchtenstroom voor de presentatie van de nieuwe iPhones op dinsdag 10 september maakt vaak melding van een vingerafdruksensor in de nog aan te kondigen iPhone 5S. Ondanks het nieuwe patent lijkt het niet echt waarschijnlijk dat deze functionaliteit gepaard gaat met NFC. Het zou goed kunnen dat we de combinatie van beide technologieën terug zien in een toekomstig model. Near Field Communication is een bekende manier om op korte afstand met andere apparaten te communiceren. Apple heeft het tot nu toe nog niet gebruikt en vertrouwt bijvoorbeeld meer op Bluetooth.

In het nieuwe Europese patent worden zaken genoemd die door een combinatie van NFC en biometrische gegevens van een sensor mogelijk worden, zoals draadloos vergrendelen, betalen en synchroniseren en allerlei manieren om de iPhone te beveiligen. De vingerafdrukscanner lijkt er bijna zeker te komen. De laatste geruchten wijzen op een mogelijke ring om de homeknop waarin deze scanner is verwerkt, met of zonder verlichting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2013, 11:00
Categorie Apple
Onderwerpen nfc, patenten, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.