Elsevier, Wieler Magazine en Trends kiezen voor iPad-magazine

Elsevier komt deze zomer op de iPad beschikbaar, Bizz gaat samen met Trends op de iPad verschijnen en Wieler Magazine is al op de iPad te krijgen.

trends ipadHet Nederlandse tijdschrift Elsevier heeft plannen om deze zomer het tijdschrift op de iPad uit te brengen. Op de vraag: “Vanaf wanneer kunnen we ook het gehele weekblad op de iPad verwachten?” antwoordde Elsevier via Twitter: “We zijn ermee bezig, hopelijk deze zomer live”.

Wieler Magazine is al wat verder gevorderd: de juni-uitgave is vanaf nu te koop bij MagZine.nu in een voor de iPad geoptimaliseerd formaat. Het tijdschrift kost €2,50 en is via diverse gratis apps te lezen. Ook het Belgische zakenmagazine Trends zal voortaan in combinatie met het blad Bizz op de iPad te lezen zijn.

Uitgeverij Roularta heeft aangekondigd dat ze haar businessbladen gaan reorganiseren. Het maandblad Bizz, gericht op starters en jonge bedrijven, zal opgaan in het wekelijkse blad Trends. Trends heeft momenteel 314.000 lezers, die het blad straks ook in digitale versie op de iPhone en iPad kunnen lezen. De abonnees krijgen toegang tot een online archief met zoeksysteem. Het digitale blad kun je als los nummer kopen of op abonnementsbasis lezen. Ook bij de financiële bladen verandert er iets: beleggingsblad Cash gaat samen met Moneytalk, maar of ook daarvan een iPad-versie uitkomt is nog niet bekendgemaakt.

We noemden eerder in dit artikel al even MagZine.nu. Dit is een nieuw platform voor Nederlandse digitale tijdschriften. Het plan is om een zo breed mogelijk portfolio van tijdschriften, speciaal voor tablets en ereaders aan te bieden. Het aanbod bestaat momenteel vooral nog vooral uit dokters- en kasteelromans, maar met de komst van Wieler Magazine is er nu ook een wat serieuzer blad.

Tipgever: Ramon (Elsevier) en Olivier (Roularta)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2010, 13:22
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.