Eerste reviews Apple iPhone online!

Apple heeft groen licht gegeven voor de bekendmaking van de eerste reviews van de Apple iPhone. Vier (gelukkige) journalisten doen uitgebreid uit de doeken wat de sterke en zwakke punten van de iPhone zijn.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone review - review of the Apple iPhoneApple heeft vandaag officieel het embargo opgeheven van de paar (zeer) gelukkige journalisten die al een tijdje een iPhone in hun bezit hebben. De heren Walt Mossberg (Washington Post), David Pogue (New York Times), Edward C. Baig (USA Today) en Steven Levy (Newsweek) zijn de gelukkigen die als eerste hun oordeel over de iPhone aan het grote publiek mogen laten weten. Hun gezamenlijke conclusie? De iPhone is ongetwijfeld de meest sexy telefoon die ooit op de markt is verschenen.

De heren zijn met name zeer enthousiast over het hoge-resolutie scherm, de sierlijke vormfactor en de stevige behuizing. Opvallend is ook dat het geen van de testers gelukt is om ook maar een krasje op de iPhone achter te laten. Apple heeft blijkbaar geleerd van het fiasco rond de iPod Nano.

Desondanks heeft de iPhone wel degelijk twee gezichten: zo briljant als sommige telefoonfuncties zijn, zo tegenvallend zijn andere. Zo wordt onder andere de ontvangstkwaliteit als ‘gemiddeld’ beschreven (niet geholpen door het slechte AT&T-netwerk). Daarnaast wordt het bellen naar contactpersonen als omslachtig ervaren: de iPhone heeft geen stemherkenning en in het telefoonboek kan niet worden gezocht. In plaats daarvan moet je steeds de hele lijst doorscrollen. Wel is er voorzien in een snelkeuzelijst. Andere mindere punten zijn het ontbreken van MMS, IM chat (MSN, AIM, Yahoo, iChat of andere vormen, alhoewel dat op te lossen is) en is er geen mogelijkheid om videofilmpjes op te nemen.

Dat is nog niet het ergste: David Pogue van de NY Times dacht even dat hij terug in de tijd was en nog in het tijdperk leefde dat we allemaal aan het inbellen waren. Bij populaire websites duurde het vaak 1-2 minuten voordat de pagina helemaal geladen was. Alhoewel het via Wi-Fi natuurlijk allemaal een stuk sneller gaat, lijkt het alsof Apple hier heeft misgegokt door voor EDGE als maximale snelheid te kiezen (zie ook onze poll!).

Voor ons als Nederlandse gebruikers wordt dat – mocht er geen speciale Europese versie komen – straks nog veel erger, omdat bij ons alle aanbieders zijn gestopt met EDGE en wij dus alleen maar van GSM-snelheid kunnen genieten.

Gelukkig is er meer dan voldoende om toch nog likkebaardend naar uit te kijken. De Safari-browser wordt de hemel in geprezen, e-mail werkt erg goed, visual voicemail bevalt de heren prima en ook de iPod-functies uitgebreid met CoverFlow zijn meer dan goed bevallen. Batterijduur was geen punt van kritiek, met waarden die vrijwel overeen kwamen met Apple’s laatste testresultaten.

Als laatste natuurlijk: hoe bevalt het toetsenbord? Apple heeft de journalisten op het hart gedrukt om vooral in de autocorrectie-functies van de iPhone te blijven geloven (een Apple-medewerker noemt het gekscherend ‘The Force’). De heren Mossberg, Pogue en Baig zijn naarmate de reviewperiode vorderde steeds sneller gaan typen, maar de iPhone is zeker geen BlackBerry-killer.

Hieronder kun je het videoreview van Walt Mossberg zien:

 

De volledige reviews kun via deze links bekijken:

En check David Pogue’s zeer vermakelijke, maar verrassend uitgebreide videoreview!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:48
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.