Drie nieuwe iPhone-webapps in het Nederlands: Teletekst, GeenStijl, eMeal

Er zijn drie nieuwe Nederlandse webapps voor de iPhone verschenen: GeenStijl als mobiele versie van de weblog, Teletekst voor het opzoeken van informatie en eMeal voor het bestellen van maaltijden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TeletekstEr zijn drie nieuwe iPhone-webapplicaties in het Nederlands verschenen. Om te beginnen Teletekst, wat natuurlijk geen verdere introductie nodig heeft. Je ziet alle informatie in de zo kenmerkende retrostijl (zie hiernaast). GeenStijl is een webapp waarmee je de berichten en bestanden van deze veelgelezen weblog kunt bekijken. eMeal is bedoeld om mobiel maaltijden te bestellen.

Teletekst

Teletekst, inhoudsopgaveMet de webapplicatie van Teletekst, gemaakt door Amphora Multimedia, kun je alle informatie opzoeken die je van deze informatiedienst kent.

Bij het opstarten ziet de interface er nog redelijk in iPhone-stijl uit, maar zodra je een rubriek binnengaat krijg je de kleine (en niet altijd even makkelijk leesbare) groene lettertjes te zien. Handig is dat de pagina’s ingedeeld zijn in specifieke secties, zoals Nieuws, Voetbal, Overig Sport en Overig (Weer en verkeer). Instructies voor deze iPhone-versie van Teletekst kun je nalezen door onderkant pagina op de knop ‘Over’ te klikken, maar de webapp spreekt verder redelijk voor zich.

Meer informatie over de Teletekst-webapp kun je nalezen in ons forum: NOS Teletekst Webapp

Op het hoofdniveau van de iPhone-website van deze ontwikkelaar (http://iphone.amphora.nl) vind je overigens nog meer onderdelen, zoals een Sudoku-game, Puzzler (variant van Bubble Breaker) en een Network Tool waarmee je een Ping en Traceroute kunt uitvoeren.

Probeer het zelf: Teletekst

GeenStijl

GeenStijl webappMet de webapplicatie van GeenStijl kun je de nieuwtjes van de weblog lezen, maar je hebt ook toegang tot de laatste filmpjes, foto’s en audiobestanden van Dumpert. De iPhone-variant van GeenStijl is gemaakt door Resco van Touchfans.nl, die eerder al de webapp Eredivisie maakte. Jammer is wel dat de meeste filmpjes van Dumpert in een formaat zijn dat niet door de iPhone of iPod touch wordt ondersteund, waardoor je eigenlijk alleen een overzicht kunt krijgen wat er op dat moment is geplaatst. Afbeeldingen en audio van Dumpert kunnen wel gewoon worden bekeken of beluisterd.

Probeer het zelf: GeenStijl (link werkt niet meer)

eMeal.mobi

Eten bestellenDe minst bekende en helaas ook de lelijkste webapplicatie in dit rijtje is eMeal. Daarmee kun je mobiel maaltijden bestellen via je iPhone. De interface is dan ook niet speciaal gemaakt voor de iPhone, maar voor elke mobiele telefoon. Na het invullen van je postcode krijg je een lijst van beschikbare restaurants te zien, in volgorde van afstand. Klik je verder, dan kun je een menukaart van het gekozen restaurant zien en gerechten bestellen. De menukaarten in de mobiele versie van eMeal zijn wel iets beperkter dan de desktopvariant, dus als je iets speciaals wilt bestellen dan zul je het minder snel in eMeal.mobi aantreffen.

Probeer het zelf: eMeal

TIP! Hoe je deze geoptimaliseerde iPhone-websites eenvoudig op je iPhone Homescreen kunt plaatsen lees je in onze iPhone handleiding

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.