Doorbot: deurbel met ingebouwde camera, microfoon en iPhone-app

De Doorbot is een deurbel die pushnotificaties naar je iPhone stuurt en je laat praten met bezoekers via een camera en mirofoon.

DoorbotDe iPhone wordt inmiddels voor het één en ander gebruikt bij huisautomatisering. Zo kun je de Philips Hue-lampen besturen vanuit een speciale app, of de temperatuur aanpassen met de Eneco Toon-thermostaat. De Doorbot zorgt ervoor dat je voordeur voortaan ook een aparte app heeft. Drukt er iemand op de bel voor je huis, dan krijg je een notificatie en kun je zien wie er staat met behulp van een ingebouwde camera. Een microfoon en luidspreker laten je de bezoeker ook te woord staan.

De Doorbot verbindt met je draadloze netwerk, waardoor hij een pushbericht naar je iPhone kan sturen. Hierdoor kan de deurbel je ook attenderen op bezoekers als je zelf niet thuis bent. Omdat je ze te woord kunt staan, is het ook direct mogelijk om ze te vertellen dat je niet thuis bent.

De Doorbot kan ook in combinatie met de Lockitron worden besteld. Dit hulpmiddel laat je vanaf de iPhone een deur openen. Koop je ze samen, dan betaal je 319 dollar. Voor enkel de Doorbot leg je 169 dollar neer. Dat is wel een vrij hoog bedrag voor een deurbel. Al helemaal als je bedenkt dat hij buiten je huis hangt en in extreme gevallen zelfs door iemand kan worden losgeschroefd. Om de productie te starten moet er wel eerst 250.000 dollar via crowdfundsite Christie Street worden verzameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 17:46
Categorie Accessoires
Onderwerp deurbel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.