Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Dial2Do: sms en e-mail onderweg inspreken

Dial2Do is een dienst waarmee je handsfree sms- en e-mailberichten, Jaiku0-, Twitter- en Tumblr-berichten kunt inspreken. Het werkt op elke telefoon en er is een Nederlands en Belgisch inbelnummer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dial2DoDial2Do is een spraakherkenningsdienst waarmee je een sms-bericht of e-mail kunt dicteren, waarna deze in getypte vorm bij de ontvanger wordt afgeleverd. Meestal werken dergelijke diensten alleen in de VS, maar Dial2Do biedt ook inbelnummers in 18 landen buiten de VS aan, waaronder Nederland en België! Naast e-mail en sms kun je met Dial2Do berichtjes op Twitter, Tumblr en Jaiku publiceren, gewoon door tekst in te spreken.


Misschien is het wel slim om eerst even te oefenen voordat je ongewild gekke dingen gaat schrijven. Na het aanmaken van een account, waarvoor je een telefoon met Caller ID nodig hebt, kun je de tekst “reminder” inspreken om een e-mail aan jezelf te sturen. Je kunt ook berichten naar contactpersonen sturen, waarbij je de keuze hebt uit SMS of e-mail. Het is zelfs mogelijk om verbinding te maken met Jajah, zodat je telefoongesprekken kunt starten.

De dienst gebruikt een combinatie van automatische en menselijke transcriptie. Web Worker Daily probeerde het uit en concludeerde dat het meeste toch handmatig wordt gedaan, door een persoon die niet teveel kaas heeft gegeten van technische termen. Mocht de ontvanger niet helemaal hebben begrepen wat je bedoelde, dan kan deze altijd nog het audiobestand raadplegen. Ondanks de menselijke tussenkomst is Dial2Do tijdens de betatest nog gratis (daarna is onbekend). Wel zul je wat geduld moeten hebben om het te kunnen uitproberen: de dienst is nog in een gesloten beta en het kan wel een week duren voordat je de uitnodiging krijgt.

Volgens de FAQ op de website van Dial2Do werkt het op alle telefoons en is het vooral handig als je vaak in de auto zit en je verstand bij het verkeer wilt houden.

De lokale inbelnummers:

  • Nederland: +31208903824
  • België: +3228080756

(maar je moet natuurlijk wel een account hebben voordat je die kunt gebruiken)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 september 2008 om 8:36
Categorie
iDevices
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.