DealExtreme verkoopt goedkope av-kabel

DealExtreme belooft ons een composietkabel voor minder dan vijf euro. Dat is een stuk goedkoper dan de kabel van Apple, die €45 kost.

DealExtreme Premium Composite CableWie de iPhone of iPod touch op zijn tv wil aansluiten, moet hiervoor flink wat geld neertellen: Apple rekent zomaar even €45 voor een Composite– of Component-kabel en wil je een Universal Dock dan kan je er nog eens €45 bij optellen. Door gebruik te maken van een speciale authenticatiechip is het niet meer mogelijk om goedkope kabels van derde partijen te gebruiken. Sterker nog, zelfs de oudere Apple-kabels geven geen kik wanneer je ze met een iPhone of iPod touch gebruikt. Maar laat het maar aan Aziaten over om met een oplossing te komen. Het heeft even geduurd, maar DealExtreme belooft ons nu een composietkabel voor minder dan vijf euro.


Wat DealExtreme gedaan heeft om de kabel met de iPhone te laten werken is niet duidelijk, maar de site beweert dat de Premium Composite Cable is uitgerust met een authenticatiechip. Dat het niet om een oplossing gaat waar Apple zijn goedkeuring aan heeft gegeven is te lezen in de kleine lettertjes: de Premium Composite Cable werkt namelijk alleen probleemloos met de iPhone 2G (alle firmwareversies) en de iPhone 3G tot OS 2.2.1. Toch betekent dit niet dat deze kabel waardeloos is op nieuwere iPhones. Wie zijn iPhone 3G met OS 3.0 of OS 3.0.1 heeft gejailbreakt, hoeft namelijk maar één bestandje te vervangen door een gepatcht bestand (/system/library/PrivateFrameworks/IAP.framework/Support/iapd). Hierna zou de Premium Composite Cable zonder problemen moeten werken. Volgens DealExtreme werkt dit truukje ook met de iPhone 3GS. Let wel dat we de kabel zelf niet hebben getest: aanschaf is dus voor eigen risico!

De DealExtreme Premium Composite Cable kost $6,53 inclusief verzending.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.