De Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Edward

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen. Edward heeft artikel 7 in deze serie te pakken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub beste apps 2009 van EdwardiPhoneclub geeft op 31 december haar auteurs en moderators de kans om hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou te delen. Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken van de iPhone van een van de mensen achter iPhoneclub. Edward is de vijfde met zijn Top 10 en hij is een van de auteurs van iPhoneclub.

Mijn Top 10 laat voor mij nog maar eens goed zien op hoeveel gebieden je je iPhone kunt gebruiken. Variërend van een goede pickup-and-play game tot de ideale reisgenoot zijn dit mijn 10 favoriete apps van 2009.

Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Edward

 1. BoxCar (gratis, In App Purchases)
  Onmisbaar voor het bijbenen van je online sociale leven. Je mist nooit meer een reply, een DM op Twitter of een Facebook-notificatie. BoxCar zorgt er bovendien voor dat je snel kunt reageren doordat automatisch je favoriete Twitter-app of Facebook worden geopend.
 2. Doodle Jump (€0,79)
  Veruit het leukste simpele spelletje voor je iPhone. Het concept heb je binnen 1 minuut door, maar dan begint het pas. De online scores tijdens het spel in beeld en het bijhouden van je eigen statistieken maken dat dit gewoon de beste pickup-and-play game van 2009 is.
 3. Telegraaf (gratis)
  Wanneer je een nieuwsjunk bent zijn er genoeg bronnen om het nieuws vandaan te halen op je iPhone. De berichten via de Telegraaf app zijn voor mij een mooie aanvulling op het grote nieuws. Het feit dat het soms behoorlijk aangedikt wordt en de diversiteit van de onderwerpen, maken dat je deze app er altijd even bij kunt pakken om je nieuwshonger te stillen.
 4. 3G Unrestrictor [jailbreak] (Cydia, $2)
  Wanneer je onderweg bent en je toch alles wilt kunnen doen wat je thuis ook kan op je iPhone is 3G Unrestrictor onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je via 3G apps groter dan 10 Mb kunt downloaden in de App Store. En dat bijvoorbeeld de programma’s van Uitzending Gemist altijd in hoge kwaliteit te zien zijn onderweg of dat je gebruik kunt maken van Skype.
 5. Ping! (gratis €0,79, In App Purchases)
  Het snelle en goedkope alternatief voor het sturen van een SMS, mits de ontvanger ook een iPhone heeft. Omdat het bericht als pushbericht binnenkomt is het niet te missen voor de ontvanger en kun je meestal erg snel een berichtje terug verwachten.
 6. PS Mobile (gratis)
  Photoshop Mobile gebruik ik vaak om een genomen foto even snel bij te snijden of te verbeteren door de belichting aan te passen. Gratis, en goed in wat het moet doen.
 7. Luisterpaal (gratis)
  De leukste manier om je te laten verrassen op muzikaal gebied. Hoge omloopsnelheid van nieuwe albums en dus altijd wat interessants te luisteren op je koptelefoon of in de auto. Met de laatste update nu nog leuker doordat je via Twitter of Facebook een link naar het album kunt sturen en de muziek zelf ook kan beoordelen.
 8. TVGids Pro (€2,99)
  Andere alternatieven als TVGids.nl en de webapp van Veronica ten spijt, is dit voor mij veruit de beste tv-gids op je iPhone. Het gigantische overzicht aan zenders, de uitgebreide programma-informatie, pushnotifcaties, IMDB-ratings, trailers van films en de aanpasbare instellingen voor bijvoorbeeld de primetime-uren maken dit tot een van mijn favoriete apps.
 9. 9292OV Pro (€2,39)
  Onmisbaar als je vaak met het OV reist. Net zo goed of nog beter dan de website van 9292OV doordat het gebruik maakt van je locatie en de interactieve kaart die het toont. Ook de up-to-date gegevens van vertragingen of werkzaamheden en de gedetailleerde weergave van je reisduur zorgen ervoor dat dit je belangrijkste reisgenoot wordt.
 10. Remote Jr. (€2,99)
  Een innovatieve manier om je Mac of PC te bedienen vanaf je iPhone. Door de iPhone te kantelen of op z’n kop te houden verandert de interface in een airmouse of krijg je je desktop te zien. Via de app krijg je daarnaast een overzicht van alle programma’s op je computer en alle mediaspelers zijn te bedienen met de volumeknoppen van je iPhone.
Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 23:38
Categorie Round-up
Onderwerpen boxcar, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.