Cydia 3.0 en 3G Fuzzyband Downgrader gearriveerd (jailbreak)

Cydia 3.0 is beschikbaar, maar alleen te installeren met de nieuwe, onofficiële QuickPWN 3.0 beta 5. De 3G Fuzzyband Downgrader is een nieuwe applicatie om je baseband te downgraden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone unlockHet begint een beetje saai te worden, om telkens wanneer er een nieuwe betaversie van iPhone OS 3.0 is te melden dat de onofficiële QuickPWN ook is bijgewerkt. Maar deze keer is de situatie toch iets anders. Cydia voor iPhone 3.0 is beschikbaar en de enige manier om het op je toestel te krijgen is door de nieuwe QuickPWN te gebruiken. Die wordt niet ondersteund en/of aangeraden door het iPhone Dev Team, dus besef goed wat je doet. Bij de upgraden naar iPhone OS 3.0 zal namelijk je baseband worden aangepast waardoor yellowsn0w niet meer werkt.

In Cydia 3.0 lijkt geen nieuwe functionaliteit te zitten, behalve dan de mogelijkheid om het op de nieuwe firmware te gebruiken. De QuickPWN-bundel bevat alles wat nodig is om je iPhone, iPhone 3G en iPod touch 1G te jailbreaken.

Voor de iPod touch 2G geldt een andere oplossing (redsn0w), zoals bekend.

Hier kun je de benodigde QuickPwn-bestanden downloaden (het zijn allemaal mirrors met hetzelfde zip-bestand):

QuickPwn Beta5 met Cydia:

Nogmaals: bij iPhone 3G eerst goed nadenken of je de jailbreak wel wilt toepassen omdat de baseband wordt aangepast, waardoor je later geen unlock meer kunt uitvoeren. iPhone OS 3.0 is bedoeld voor ontwikkelaars, dus gebruik het niet op een iPhone die je dagelijks nodig hebt. Bij problemen: graag niet hieronder reageren, maar in het forum.

fuzzyband downgrader

Een heel andere applicatie die interessant kan zijn voor jailbreakers is de 3G Fuzzyband Downgrader. Deze applicatie belooft dat je met één druk op de knop je baseband kunt downgraden. Hiervoor heb je de 5.08 bootloader nodig; de tool is namelijk gebaseerd op de expoit in deze 5.08 bootloader, die ontdekt werd oor Geohot. De applicatie controleert zelf of de bootloader geschikt is.

Na de installatie verifieert 3G Fuzzyband Downgrader of je bootloaderversie geschikt is. Je krijgt de versie ook te zien. Heb je een andere bootloader, dan zal deze applicatie ook geen poging ondernemen.
De applicatie controleert daarna de basebandversie en past deze aan van 2-04.20.01 naar 2-04-26.08. 3G Fuzzyband Downgrader is te vinden in de BigBoss-repo.

Meer info: QuickPwn
Via: ModMyI en ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:53
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, downgrade, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.