Cuff combineert sieraden met iPhone-notificaties

Cuff zijn sierraden met iPhone-koppeling, zodat je notificaties kunt sturen naar vrienden.

cuff-armbandWearables zoals fitnessarmbanden en smartwatches zijn qua design vaak gericht op mannen. Zwart rubber en plastic voeren de boventoon. Vrouwen kiezen graag iets stijlvollers en daar speelt Cuff op in. De collectie Cuff-sieraden bestaat uit armbanden, halskettingen en sleutelhangers waar je als vrouw wel mee voor de dag wil komen.

Elk sieraad is voorzien van een rechthoekige CuffLinc die notificaties kan versturen. Het
idee is dat je de CuffLinc steeds in een ander sierraad uit de collectie stopt. Via Bluetooth houdt Cuff je op de hoogte of er een andere Cuff-gebruiker in de buurt is. En knijp je in het rechthoekige plaatje, dan ontvangen vooraf ingestelde vrienden een notificatie. Je kunt het dus ook gebruiken voor extra veiligheid, als je ‘s nachts over straat moet of tijdens het uitgaan vrienden wilt waarschuwen als er onraad is. Je kunt daarbij patronen instellen, bijvoorbeeld eenmaal tappen voor je partner en tweemaal tappen voor je ouders. De Cuff hoeft niet opgeladen te worden; er zit een batterij in die eenmaal per jaar vervangen moet worden.

sieraden-cuff

Via een iPhone-app geef je aan welke contactpersonen uit je adresboek de waarschuwing moeten ontvangen. Je kunt in de app ook persoonlijke en medische informatie vastleggen, zoals bloedgroep en eventuele allergieën. Er komen later nog meer functies in, zoals het opnemen van voicememo’s.

Cuff is bedacht door Deepa Sood, die eerder werkte voor een luxe winkelketen. Ze is van plan om de technologie in licentie te geven aan andere modemerken, zodat ze het netwerk verder kan uitbreiden. Je kunt nu al een pre-order plaatsen voor een lederen armbandje ($50), sleutelhanger ($80), parelketting ($80) of de hierboven afgebeelde metalen armband ($150). Bij de meeste sieraden kun je kiezen uit goud- of zilverkleurig metaal en zwart of bruin leer. De eerste sieraden zullen dit najaar worden verstuurd naar klanten.

https://www.youtube.com/watch?v=8xeRw77mHL8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 21:15
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.