iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 18 februari 2014

In iCulture Vandaag: we proberen het volgende Apple-evenement te voorspellen, kijken naar de Nederlander die verantwoordelijk is voor tekstselectie en verschijnt iOS 7.1 rond 15 maart? Ook het nodige 4G-nieuws, interessante app-ontwikkelingen en ander nieuws.

apple eventBij Apple weet je nooit of er evenement komt totdat het officieel is aangekondigd of vooraanstaande bronnen erover schrijven. We zagen al verschillende aanwijzingen voor een groot Apple-evenement in maart, maar wanneer dan precies? Op basis van eerdere aankondigingen probeerden we een patroon te ontdekken en een voorspelling te doen. Verder vandaag: hoe een Nederlander een cruciale rol speelde bij de tekstselectie op de iPhone en komt iOS 7.1 rond 15 maart beschikbaar? En ook: een nieuwe update voor de FOX Sports NL-app, maar de knelpunten zijn nog altijd niet aangepakt, en Clear-ontwikkelaar Realmac gaat diep door het stof vanwege Clear+.

Nieuws

Apps

 • Met The Hit iPhone-app kun je zelf hits voorspellen in het gelijknamige nieuwe RTL5-programma.
 • De handige Photosmith-app voor iPad ondersteunt nu ook RAW-foto’s.
 • De app van FOX Sports NL is vernieuwd met een extra televisiekanaal, maar de knelpunten zijn helaas nog steeds niet aangepakt.
 • De ontwikkelaar van takenlijst-apps Clear en Clear+ gaat diep door het stof: de apps worden binnenkort weer samengevoegd.
 • Een sms-bericht dat meteen op het scherm zichtbaar is. Met Flash SMS Class 0 kun je dat zelf, tenminste als je provider het niet blokkeert.

Accessoires

 • Cuff zijn sieraden speciaal voor vrouwen die via een Bluetooth-koppeling met de iPhone een notificatie naar andere gebruikers kunnen versturen.
 • Een ring om smartphones, auto’s en tv’s te besturen? Bezoekers van crowdfundingsite Indiegogo zien het idee wel zitten.

Ook leuk

 • In iCulture Deals natuurlijk veel afgeprijsde apps en games voor iOS en Mac, maar ook een krachtige accu met gratis Lightning-kabel.
 • In iCulture Speelt geven we onder meer helden uit het verleden een nieuwe kans in vechtspel Second Chance Heroes.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Cloudservice Bitcasa heeft een geheel vernieuwde iPhone- en iPad-app, met iOS 7-interface en verbeteringen op het gebied van media downloaden naar en uploaden vanaf je toestel. Je kan links nu bovendien versturen per sms. Bij Bitcasa krijg je tot 20GB gratis opslagruimte.
 • Het Nederlandse ontwerpbureau Perceptor tekende voor het ontwerp van Crowdpilot (video), een gratis iPhone-app waarmee je vragen over liefdesproblemen kan laten beantwoorden door vrienden… tijdens je date! Komt het je vrienden niet uit, dan kan je assistentie inhuren voor 89 cent.
 • Google Translate heeft nu een toetsenbord en statusbalk in iOS 7-stijl en ondersteunt handschriftinvoer voor verschillende nieuwe talen, waaronder Arabisch, Hebreeuws en Javans.
 • Movies & Series van Richard Schiks is een app waarmee je bijhoudt hoe ver je bent met je favoriete televisieseries. De applicatie is niet moeders mooiste, maar bevat wel integratie met Trakt.tv en XBMC en die beide diensten die normaal in-app aankopen zijn, krijg je nu tijdelijk gratis.

Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.