Crumbles-icon

Crumbles maakt een komische video-mashup van je tekstbericht

Crumbles maakt van je doorsnee tekstbericht een grappige mashup van korte videoclips. Laat je berichtje voorgelezen worden door bekende acteurs, tekenfilmfiguren en andere personages. Deze video deel je vervolgens heel gemakkelijk.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Crumbles-icon

Een tekstbericht versturen is tegenwoordig zo vanzelfsprekend, dat je er nauwelijks nog de aandacht van vrienden mee trekt. Hoog tijd dus voor wat zwaarder geschut, zoals Crumbles: een komische app die al je ingetypte woorden uitspreekt via bijbehorende filmquotes.

Crumbles is erg gemakkelijk in gebruik, en maakt binnen no time een video mashup van jouw bericht. Nadat jij de tekst van het bericht ingetikt hebt, zoekt Crumbles automatisch scenes uit films en tv-series waarin de acteur dat woord uitspreekt. Dit levert een mashup van verschillende super korte video’s op die jouw bericht woord voor woord uitspreken. Zo lezen bijvoorbeeld Walter White, Samuel L. Jackson en Nicolas Cage je tekstberichtje voor.

Crumbles-app Crumbles-video

Zelf inspreken

Als Crumbles geen video bij een woord kan vinden, dan vraagt de app of je een video van jezelf kan maken waarin je het woord in kwestie uitspreekt. Als de mashup je vervolgens bevalt kun je hem gemakkelijk vanuit de app delen via zo’n beetje alle populaire sociale media-kanelen.

Crumbles bestond al langer als webversie, maar nu de dienst beschikbaar is als iOS-app is het een stuk gemakkelijk geworden om zelf een video te maken en door te sturen. Omdat de ontvanger van je video de app zelf niet op zijn of haar iPhone hoeft te hebben staan, kan iedereen je video ontvangen. Je stuurt namelijk gewoon een videobestand door.

Het enige nadeel is dat je geen Crumbles in de app op kunt slaan, zodat je dus steeds de naam van iemand zelf in moet spreken als deze niet in de database staat. De apps is duidelijk bedoeld voor Engels gesproken teksten, al zijn de komische filmpjes die Crumbles voor je samenstelt de moeite van het vertalen van je bericht helemaal waard. Daarnaast is Crumbles onbeperkt gratis te gebruiken, zonder in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 13:03
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.