twitter-app

Direct Messenger maakt van Twitter een chatapplicatie

Wat als Twitter privéberichten opsplitst in een losse chatapplicatie? Dat is het idee achter de onofficiële chatapp Direct Messenger, die dit nu alvast mogelijk maakt.

Direct MessengerWil Twitter gaan concurreren met chatapps zoals Messenger, WhatsApp en Telegram? Door het tekenlimiet voor privéberichten op te heffen, lijkt Twitter zich hier wel op voor te bereiden. Dat gaat echter langzaam: op het moment is Twitter’s DM-functie verder onveranderd. De onofficiële app Direct Messenger belooft daarbij te helpen. Ben je eenmaal ingelogd met je Twitter-account, dan verandert deze app je privé-inbox op Twitter in een zelfstandige chatapplicatie.

Direct Messenger toont een lijst van alle DM-gesprekken, waar je op kunt tappen om ze in chatvorm te lezen. Reageren is een kwestie van een bericht tikken en op Send drukken. Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om afbeeldingen, een hartje of je locatie te delen. De ontvanger krijgt dit echter alleen te zien als zij ook Direct Messenger gebruiken. Bekijken zij het bericht op Twitter? Dan krijgen ze een link met de tekst Sent an image via Direct Messenger. Bij een hartje wordt een standaard emoji gebruikt voor gewone Twitter-gebruikers.

De functionaliteit van Direct Messenger doet ergens denken aan die van iMessage. Je kunt immers naar al je Twitter-vrienden een chatbericht sturen. Hebben ze de app niet? Dan krijgen ze een traditionele DM. Hierdoor zijn sommige functies echter niet mogelijk. Zo stuurt Direct Messenger geen leesbewijzen, waardoor je niet weet wanneer iemand je bericht heeft gezien. De ontwikkelaar zegt ook nooit leesbewijzen in te willen bouwen, om zo privacy van gebruikers te waarborgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 12:57
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.