Concept: andere manier voor iOS-notificaties

Een Apple-fan heeft een nieuw notificatiesysteem voor iOS bedacht. Daarmee kun je antwoorden en reageren op alerts, zonder een app te openen.

iOS-alerts-concept-imageNu Scott Forstall gaat vertrekken krijgt Apple de kans om iOS eens flink te vernieuwen. De doorgestikte lederen agenda-omslagen en het speelkleed van Game Center kunnen plaatsmaken voor het strakke, minimalistische design van Jonathan Ive. Vergeleken met andere mobiele operatingsystemen is iOS een beetje blijven hangen bij het design van vijf jaar geleden. Een Apple-fan heeft nu een beter systeem bedacht voor de notificaties in iOS.

Ze zijn vriendelijker en bruikbaarder. Hiernaast zie je hoe zo’n notificatie eruit zou moeten zien, met twee actieknoppen en een editknop. Er is ook een kleinere versie van de notificatie, die je hieronder kunt zien. De editknop kan worden gebruikt voor een nieuw bericht, net zoals Facebook en Twitter in iOS 6 zijn geïmplementeerd.

Het mooie van dit systeem is dat je niet steeds hoeft te wisselen tussen apps, maar dat je vanuit de notificatie meteen actie kunt ondernemen, zonder de huidige app te verlaten. De notificaties van individuele apps kunnen ook een stuk beter, vindt de maker van het concept. We zijn benieuwd of Apple ermee aan de slag gaat.

iOS-alerts-concept-image-002

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2012, 11:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 3, jonathan ive, notificaties, scott forstall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.