Collectieve rechtszaak tegen Apple om oververhitte iPads

Drie iPad-gebruikers zijn een collectieve rechtszaak tegen Apple gestart omdat ze vinden dat de iPad te snel oververhit raakt wanneer het apparaat in de zon wordt gebruikt. Bovendien zou het apparaat daarmee falen als e-reader.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad oververhitDrie iPad-gebruikers uit de Verenigde Staten zijn een collectieve rechtszaak tegen Apple begonnen, omdat zij vinden dat de iPad te snel oververhit raakt wanneer deze in de zon wordt gebruikt, zo meldde Bloomberg gisteren. Volgens hen voldoet het apparaat daarmee niet aan de verwachtingen die het bedrijf schept. Ze eisen een schadevergoeding en willen ook een verbod op de ‘valse beloften’ die Apple doet.


De iPad heeft een ingebouwde beveiliging, waardoor het apparaat zichzelf uitschakelt als het te warm wordt (zie ons eerdere artikel hierover). Vervolgens wordt een waarschuwing op het scherm weergegeven dat de iPad af moet koelen voordat het weer gebruikt kan worden. Volgens Apple kan de iPad gebruikt worden bij temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celcius. Het ligt voor de hand dat het apparaat al snel die maximale temperatuur overschrijdt wanneer je ermee in de volle zon gaat zitten. Overigens is de iPad niet het enige Apple-product met die beveiliging; iPhones en iPod touches hebben die ook.

ipad verhitOok stellen de aanklagers dat Apple’s bewering dat het lezen op de iPad is alsof je een boek leest, misleidend is. Deze bewering is pertintent onjuist, zo stelt de aanklacht, omdat een echt boek gebruikt kan worden “in de zon of onder andere normale condities” zonder dat het zichzelf afsluit. Men gaat er voor het gemak maar even aan voorbij dat ook andere elektronische consumentenproducten niet tegen extreme hitte kunnen en zonder beveiliging zelfs zouden smelten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:33
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.