Clueful: zie welke persoonsgegevens apps gebruiken

De webapplicatie Clueful laat je makkelijk zien of een bepaalde app bepaalde persoonsgegevens, Facebook-connectiviteit of je locatie gebruikt.

CluefulEind juli verwijderde Apple de iPhone-app Clueful uit de App Store. Met Clueful kon je zien wat voor persoonsgegevens een bepaalde app precies gebruikt. Bitdefender heeft van de app een webapplicatie gemaakt, waardoor je vanuit de browser van je iPhone voortaan kunt zien waar een app precies gebruik van maakt. Dit is handig wanneer je graag wil weten of een applicatie bijvoorbeeld Facebook-connectiviteit vereist of je locatie deelt.

Wanneer je Clueful opent krijg je een overzicht van de populairste apps te zien. Door op een app te tappen krijg je in een overzicht te zien of hij van je adresboek, locatie, Facebook Connect of andere persoonsgegevens gebruikmaakt. Op deze manier kun je makkelijk bepalen of je een app de moeite waard vindt. Door naar het tabblad ‘Details’ te gaan kun je een uitgebreider verslag lezen over de persoonsgegevens die door een app worden gebruikt. Een zoekmachine bovenaan de overzichtspagina laat je ook naar andere apps zoeken.

Omdat de App Store de gegevens van Clueful niet automatisch vrijgeeft, moet Bitdefender apps met de hand bekijken om te zien waar precies gebruik van gemaakt. Dit betekent dat je lang niet alle apps in de database zult terugvinden. Bekende applicaties zoals Facebook, Twitter en Song Pop zijn wel gewoon op de site te bekijken. De 5.0-update van Facebook die afgelopen week verscheen is daarentegen nog niet in Clueful onder de loep genomen.

Meer informatie: Clueful
Via Softpedia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 18:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.