Clicker zoekt video’s die geschikt zijn voor de iPad

De insteek van de nieuwe service die Clicker gestart heeft met haar zoekmachines voor video's met iPad-ondersteuning is gebruikers makkelijk video laten vinden die compatible zijn op de iPad.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPad ClickerNu steeds meer websites hun video omzetten naar een formaat dat ondersteund wordt op de iPhone kan het moeilijker worden om bij te houden welke site nu wel of niet video’s aanbiedt die jij op je zojuist gekochte iPad kan bekijken. Gelukkig is daar nu een zoekmachine voor: Clicker. Clicker biedt iPad-gebruikers alleen video’s die op de iPad afgespeeld kunnen worden. Apple heeft vertwijfelde gebruikers ook al de helpende hand geboden met een overzicht van websites die geschikt zijn om op de iPad te bekijken.

De nieuwe zoekmachine van Clicker gaat bezoekers met een iPad alleen videoresultaten tonen die geschikt zijn om op de iPad te bekijken. Dit zijn video’s die via HTML5, Quicktime of in het H.264-formaat aangeboden worden. Niet alleen zorgt Clicker voor een automatische redirect als iPad-bezoekers hun website bezoeken, ook komt er een aparte iPad-applicatie die dezelfde functionaliteit moet gaan ondersteunen. Eerst gaat Clicker nog alle iTunes-videocontent aan hun aanbod toevoegen. Hiermee krijg je ook videoresultaten te zien rechtstreeks vanuit de App Store.

Het enige nadeel van Clicker is dat de resultaten veelal alleen beschikbaar zijn in de VS. Denk hierbij aan resultaten van websites zoals Hulu en tv.com. Eerder berichten we al over de NOS en Flickr die iPad-ondersteuning gaan bieden. Er zullen er (hopelijk) nog vele volgen.

Bron: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2010, 18:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.