China Mobile bestrijdt iPhone met OPhone

China Mobile heeft in Beijing het OPhone-platform gelanceerd. OPhones zijn smartphones die gebruik maken van OMS (Open Mobile System), een China Mobile-uitvoering van Google's Android.

OPhone lanceringNu de kogel door de kerk is en de Chinese mobiele provider China Unicom de iPhone gaat verkopen, ziet grote concurrent China Mobile zich genoodzaakt actie te ondernemen. De provider heeft daarom in Beijing het OPhone-platform gelanceerd. OPhones zijn smartphones die gebruik maken van OMS (Open Mobile System), een China Mobile-uitvoering van Google’s Android. China Mobile heeft een aantal partners bereid gevonden OPhones te gaan produceren en het gaat zeker niet om kleine spelers: Dell, HTC en Lenovo hebben hun medewerking al aangekondigd.

Bij de lancering waren van al deze fabrikanten al werkende prototypes te zien. China Mobile beweert dat Samsung, ZTE, Philips, Motorola en LG ook met OPhones zullen komen. Chipfabrikant Marvell is blij het met OPhone-platform. De fabrikant ondersteunt het OMS-besturingssysteem omdat het denkt dat China één van de belangrijkste markten voor 3G- en straks ook 4G-technologie wordt. Door OPhone-smartphones met Marvell-chips uit te rusten hoopt de fabrikant zijn grip op de Chinese markt te verstevigen.

Dankzij de lancering van de OPhone heeft Google’s Android nu de grootste mobiele markt tot zijn beschikking. Begin dit jaar telde China Mobile maar liefst 463,9 miljoen abonnees. Ter vergelijking: de Amerikaanse iPhone-partner AT&T telt ‘slechts’ 74,9 miljoen abonnees. Wel ligt het aantal Chinese 3G-gebruikers nog erg laag: China Mobile heeft pas dit jaar een 3G-licentie gekregen. Na zes maanden staat de teller op ongeveer één miljoen 3G-abonnees. Of Chinese liever voor de dure iPhone of de goedkopere OPhones zullen kiezen moet nog blijken.

Bron: BetaNews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2009, 15:57
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.