Cartier klaagt Apple aan om applicatie met nephorloges

De Franse horlogemaker Cartier klaagt Apple aan omdat ze de applicaties Fake Watch en Fake Watch Gold Edition in de App Store toestaan. De horloges zijn daar te vinden als Carpark en Carpark Tank.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fake watchHet Franse juweliershuis Cartier heeft vrijdag Apple aangeklaagd wegens overtreding van het handelsmerk. De aanklacht werd gedaan bij het U.S. District Court in Manhattan en heeft te maken met een horloge-applicatie van Digitopolis. Deze ontwikkelaar brengt twee applicaties op de markt: Fake Watch en Fake Watch Gold Edition, waarin nephorloges staan afgebeeld. Beide applicaties zijn uit de App Store weggehaald.

Het icoontje van de applicatie, met de titel Relax is identiek aan het Rolex-logo. In de applicatie zijn diverse horloges te vinden, waarvan de naam nét iets anders is. Zo is het exclusieve horlogemerk IWC aanwezig als IVVC en heet Patek Philippe opeens Patok Philippine.

De wereldberoemde Cartier Tank heet in de applicatie Carpark Tank. Het is juist dit horloge, waarvan het ontwerp al 92 jaar oud is, die bij Cartier in het verkeerde keelgat is geschoten. Cartier klaagt Apple aan omdat ze dergelijke applicaties in de App Store toestaan. Apple’s “use of Cartier’s ‘Tank’ mark and Cartier’s trade dress and proprietary designs is likely to cause consumers to believe that Cartier’s and defendant’s goods originate from the same source,” aldus de horlogemaker.

cartier

Cartier bedacht de Tank-lijn in 1917, geïnspireerd op de militaire tanks die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. Cartier heeft het exclusieve recht op de naam Tank geregistreerd in de VS, zowel voor horloges als voor brillen en sieraden. In augustus klaagde Cartier branchegenoot Donna Karan aan: zij verkochten horloges die grote overeenkomst hadden met de Cartier Tank. Bij Apple heeft Cartier ook nog problemen met het Ballon Bleu de Cartier horloge. Dit horloge staat kortweg als ‘Carpark’ in het lijstje.

Via: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2009, 21:10
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.