CamelBrowserSID: snelle en lichtgewicht browser (jailbreak)

De applicatie CamelBrowserSID is een snelle en lichtgewicht browser met een compacte grafische interface die je naast Safari op de iPod of iPod touch kunt gebruiken. De huidige versie is 0.0.3 en dat doet ons dan ook vermoeden dat de ontwikkelaar nog grote plannen heeft voor deze browser.

CamelBrowserSIDDe applicatie CamelBrowserSID van Dario.SID is een snelle en lichtgewicht browser met een compacte grafische interface die je naast Safari op de iPod of iPod touch kunt gebruiken. De huidige versie is 0.0.3 en dat doet ons dan ook vermoeden dat de ontwikkelaar nog grootse plannen heeft voor de verdere ontwikkeling van deze browser.

Het gebruik van deze browser is gratis en dat wordt mogelijk gemaakt door Google Ads die je te zien krijgt als je de browser opstart, maar je kunt meteen op de Start-knop drukken om te beginnen met browsen. Het navigatiemenu kun je tevoorschijn toveren door het lipje in het midden bovenin het scherm te selecteren. Je kunt naast het invullen van een URL ook met behulp van hetzelfde tekstveld zoeken, door vervolgens op de Google-knop te drukken.

In tegenstelling tot Safari blijft CamelBrowserSID niet op de achtergrond actief als je op de Home-knop drukt. Daarnaast lijkt de browser inderdaad de belofte waar te maken dat deze sneller is dan Safari op de iPhone 3G waarop we deze hebben getest. Een ander voordeel van de browser is dat deze standaard een groter gedeelte van het scherm gebruikt dan Safari. Een nadeel is dan weer dat het tappen op de statusbar om omhoog te scrollen niet lijkt te werken in CamelBrowserSID. In versie 0.0.3a worden volgens de ontwikkelaar ook de back en forward opties toegevoegd aan de browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2009, 20:34
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.