Breathometer: iPhone-blaastest voor 20 dollar

De Breathometer is een blaastest die je op je iPhone kunt aansluiten. Het apparaat wordt op Indiegogo aangeboden voor 20 dollar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BreathometerVorige week schreven we nog over de Alcohoot, een blaastest die je op je iPhone kunt aansluiten zodat je informatie in een bijbehorende app kunt aflezen. Het nieuwe Indiegogo-project Breathometer belooft hetzelfde, maar dan wel een stuk goedkoper: de Alcohoot zal namelijk 95 dollar kosten, terwijl de eerste exemplaren van de Breathometer via het crowdfundproject worden aangeboden vanaf 20 dollar.

Het is nog wel even de vraag hoe betrouwbaar de resultaten van de Breathometer precies zijn. De makers demonstreren hoe je het accessoire op de geluidspoort van je iPhone kunt aansluiten en hoe het alcoholniveau wordt getoond, maar de gebruikte technologie binnen de Breathometer wordt niet getoond. Het apparaatje is daarom in eerste instantie vooral leuk als je voor de grap je alcoholniveau met vrienden wil meten.

Een donatie van 20 dollar verzekert vroege vogels van een Breathometer, maar reken ook op mogelijke verzendkosten. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als de makers binnen een maand 25.000 dollar inzamelen. Een hoger bedrag zorgt ervoor dat je pakketje eerder binnenkomt. Je 20 dollar verzekert je bij een succesvol project van een blaastest, maar pas in januari 2014. Donateurs die 100 dollar neerleggen krijgen hem al in juli 2013.

Helaas: de Breathometer lijkt alleen voor Amerikaanse backers te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 13:39
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.