Bouw je eigen iPhone-microscoop (video)

Instructables demonstreert in een nieuwe video hoe je voor slechts 10 dollar een eigen microscoop voor je iPhone kunt bouwen.

iPhone-microscoopEen nieuwe handleiding van kluswebsite Instructables legt uit hoe je met zo’n 10 dollar aan materialen een microscoop voor je iPhone bouwt. Hiervoor heb je alleen wat hout, schroeven, een LED-lampje en de lens uit een laserpen nodig. Het zelf in elkaar te zetten hulpstuk is daarmee een stuk goedkoper dan de meeste microscopen die we eerder op iCulture hebben besproken.

Dit is echter niet voor het eerst dat we de iPhone in een goedkope microscoop zien veranderen. De door Instructables besproken methode doet ons erg denken aan de microscoop die internist Isaac Bogoch voor zijn iPhone maakte. Onderstaande video legt echter een stuk handiger uit hoe je zelf het apparaat in elkaar kunt zetten.

Het kan wellicht wat lastiger zijn voor Nederlanders om de goedkope iPhone-microscoop te bouwen. Voor het apparaat is namelijk een laserpen vereist, waarvan de verkoop hier in Nederland deels verboden is. Alleen een zwakke variant kan hier worden aangeboden. Deze is echter waarschijnlijk goed genoeg voor dit project: je hoeft namelijk alleen maar de ingebouwde lens uit de laseraanwijzer te halen voor de microscoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2013, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerp microscoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.