Black Orbs: iPhone-thema vereist geen jailbreak

Black Orbs is een iPhone-thema dat zonder jailbreak geïnstalleerd kan worden. Het vervangt de icoontjes van de meeste standaardapps door zwarte appiconen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Black OrbsBlack Orbs is een zwart thema voor je iPhone, dat geïnstalleerd kan worden zonder het gebruik van een jailbreak. Je hoeft enkel een speciaal profiel op je iPhone te installeren, waarna er een reeks alternatieve iconen voor bekende applicaties zoals Berichten, de App Store en Safari op het beginscherm verschijnen. Om het geheel af te maken, hoef je vervolgens alleen maar een zwarte achtergrond in te stellen.

Het alternatieve thema werd ontdekt door iDownloadBlog. Het profiel dat geïnstalleerd dient te worden, bevat 31 webclips die verwijzen naar de apps die je ermee wilt openen. Helemaal ideaal is het thema hierdoor niet: een geopende app wordt namelijk niet direct geopend. In plaats daarvan word je verwezen naar Safari, van waaruit je direct wordt doorverwezen naar de betreffende applicatie. Omdat het in feite dus enkel gaat om snelkoppelingen, moet je de gebruikelijke app-iconen ook ergens op je beginscherm verbergen.

Tussen de door het thema ondersteunde apps zitten een aantal van Apple’s standaard-applicaties maar ook alternatieven van andere ontwikkelaars, zoals Facebook, Google Chrome en Waze. Een paar van Apple’s eigen apps ontbreekt wel: zo is er geen alternatieve snelkoppeling naar de Aandelen-app te vinden.

Bevalt het thema niet meer? Je kunt hem in één keer verwijderen door vanuit de instellingen van je iPhone te gaan naar Algemeen > Profielen. Daar moet je het profiel ‘Black Orbs Theme’ aantappen en op de verwijderknop drukken. Het kan zijn dat je daarna de app-snelkoppelingen met de hand van je beginscherm moet verwijderen. Dit doe je door de koppelingen net als een app ingedrukt te houden totdat ze beginnen te trillen, waarna je op het kruisje drukt wat er naast het icoon verschijnt.

Installeren: Black Orbs (gratis; link werkt enkel vanuit Safari op de iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 12:22
Categorie iOS
Onderwerp thema

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.