Bing voor iPhone voortaan alleen in Amerikaanse App Store

Microsoft heeft Bing na drie maanden uit de internationale App Stores gehaald. Volgens Microsoft was het een fout die ze al binnen 24 uur hadden ontdekt, maar het duurde behoorlijk lang voor de actie werd uitgevoerd. Je kunt nu alleen voor Bing in de Amerikaanse App Store terecht.

bing iphoneMicrosoft heeft de Bing-applicatie voor de iPhone uit alle internationale App Stores gehaald. Alleen in de Amerikaanse App Store is de alternatieve zoekmachine-applicatie nog te vinden. Het is gebeurd op initiatief van Microsoft zelf. Volgens Microsoft was het een foutje: ze hadden de iPhone-applicatie van Bing beschikbaar gesteld in alle landen waarin de App Store actief is. Binnen 24 uur ontdekten ze de fout en besloten om Bing uit alle niet-Amerikaanse App Stores weg te halen.

Daarna verstreken er drie maanden voordat de beslissing bij de juiste persoon terechtkwam, die daadwerkelijk actie ondernam. Er is nog steeds niet duidelijk waarom Bing niet in andere landen aangeboden mag worden. Toen Bing in mei 2009 werd gelanceerd, kondigde Microsoft aan dat ze de zoekmachine in de zomer wereldwijd zouden uitrollen.

De iPhone-applicatie volgde in december 2009 en inmiddels hebben heel wat mensen Bing geïnstalleerd. Er lijkt daarom geen reden om de applicatie alsnog weg te halen: er zit geen functionaliteit in, die alleen voor Amerikanen interessant is, niemand stoorde zich eraan, behalve Microsoft zelf. Microsoft is van plan om internationale versies van Bing uit te brengen, maar weet nog niet wanneer. Wie bing alsnog wil gebruiken moet even een Amerikaans iTunes-account aanmaken. Eerder waren er al geruchten dat Bing standaard op de iPhone beschikbaar zou komen, nu de relaties tussen Apple en Google zijn verslechterd.

Downloaden: Bing (US App Store, gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 20:32
Categorieën Apple, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.