Bezoekersaantallen op Apple.com stijgen door iPhone-hype

Door de komst van de iPhone is Apple.com de snelste groeier in de top 10 van meestbezochte websites. Nog voor de lancering steeg het bezoek met 5%.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

traffic.jpgDe wereldwijde iPhone-koorts heeft niet alleen positieve gevolgen voor de beurskoers van Apple. Ook de hoeveelheid bezoekers op Apple.com is snel gestegen. Het is de snelstgroeiende website in de wereldwijde top 10.

Het blijkt uit de cijfers van comScore’s wereldwijde lijst van bestbezochte websites. Het verkeer naar de website groeide in april en mei al met 5%. De meestbezochte website blijft Google: bijna 70% van de internetgebruikers maakt er gebruik van. Op nummer 2 staat Microsoft. Ook zij zagen hun bezoekersaantallen groeien, maar slechts met 2%. Apple staat nog net in de top 10, met 121,5 miljoen unieke bezoekers in mei en een gemiddelde van 15,7 bezoeken per persoon. Bij Microsoft komen mensen vaker terug: 23 keer per maand.

Maar er zijn altijd websites die het nog beter doen: prijsvergelijkingssite Ciao groeide 31%, vooral door moederdag en het zomerseizoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:53
Categorie Apple
Onderwerp hype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.