Bevestigd: Greenpois0n is untethered op iOS 3.2.2 en 4.1 (jailbreak)

Will Strafach van het Chronic Dev Team heeft bevestigd dat de jailbreak-tool Greenpois0n die gebruik maakt van de SHAtter-exploit untethered zal zijn op iOS 3.2.2 en iOS 4.1.

Vannacht is definitief bevestigd dat de jailbreak-tool Greenpois0n untethered zal zijn op iOS 3.2.2 en 4.1 op de ondersteunde iDevices. Een untethered jailbreak houdt in dat je geen steun nodig hebt van een ander apparaat om een iDevice opnieuw op te kunnen starten. De SHAtter-exploit blijkt zelf namelijk wél tethered te zijn, maar dankzij nog een extra userland-exploit in iOS 3.2.2 en 4.1 van @comex zullen deze specifieke firmwareversies dus untethered te jailbreaken zijn. Dit geldt alleen voor iDevices die op de A4-chip gebaseerd zijn.

De officiële mededeling met deze strekking werd gedaan door Will Strafach van het Chronic Dev Team en volgde op de veelzeggende mededeling van @chpwn dat het al dan niet (un)tethered zijn van de jailbreak-tool een verrassing zou zijn. Om untethered te kunnen jailbreaken op firmwareversies na iOS 4.1 (en iOS 3.2.2 op de iPad) zal er telkens tenminste weer één userland-exploit gevonden moeten worden (in tegenstelling tot de drie userland-exploits die normaliter nodig zijn voor een volledige userland-gebaseerde jailbreak). Mogelijk zal in de toekomst de userland-exploit waarmee een iDevice untethered wordt op een bepaalde firmware via Cydia te downloaden zijn (aangezien elke toekomstige firmware op deze toestellen in ieder geval al tethered te jailbreaken zal zijn).

Het is aan te raden om de voor jouw iDevice unieke handtekening van Apple voor iOS 3.2.2 of 4.1 met behulp van TinyUmbrella te bemachtigen, zodat je altijd untethered zult kunnen blijven jailbreaken met een op de A4-chip gebaseerde iDevice op iOS 3.2.2 of 4.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2010, 15:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen greenpois0n, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.