iculture-biz
iCulture Biz
izettle-iphone-hand

Betaaldienst iZettle van start in Nederland

De betaaldienst iZettle is van start gegaan in Nederland. Je betaalt maximaal 2,75 procent per transactie voor afrekenen via iPhone of iPad.

izettle-iphone-handWe schreven eerder al eens over de plannen van iZettle om in Nederland actief te worden. Sinds vandaag is het zover: het van oorsprong Zweedse bedrijf heeft een pinpaslezer op de markt gebracht, voor kleine winkeliers en straathandel. Na een besloten proef van een maand is de dienst klaar om op bredere schaal in Nederland te worden toegepast. Minimarkt in Bloemendaal is het eerste bedrijf dat ermee aan de slag gaat. Ook bij verkopers van de Amsterdamse straatkrant Z! kun je een krantje afrekenen door te pinnen met iZettle. De winkelier of straatverkoper betaalt standaard 2,75 procent per transactie, maar dat kan lager uitvallen als iemand meer omzet maakt.

De oplossing van iZettle bestaat uit een kastje, waar een klant de pinpas of creditcard doorheen haalt. Het kastje communiceert draadloos met een iPhone of iPad. Dat betekent wel dat je als straatverkoper ook zult moeten beschikken over een iPhone. Om met iZettle wat meer bekendheid in de markt te krijgen geeft het bedrijf vijfduizend readers gratis weg. De dienst brengt aan het einde van de maand automatisch de transactiekosten in rekening. Hoe meer omzet via iZettle is gemaakt, hoe lager het percentage transactiekosten.

izettle-ipad-pin

Nederland is na Duitsland, Finland, Mexico, Spanje, Brazilië en enkele andere landen het tiende land waarin iZettle actief is. Het bedrijf betreedt een markt waar al meerdere oplossingen beschikbaar zijn voor kleine ondernemers die een pin-terminal te duur vinden. Payleven was al langer actief, ook in België. Je kunt zelfs als particulier zo’n Payleven-oplossing in huis halen. Veel moeite hoef je daar niet voor te doen, want de Payleven-reader ligt gewoon voor €80 bij de Apple Store.

Eerder vandaag kon je op iCulture lezen dat Square ook wereldwijd te gebruiken is. Bij Square moet je de reader nog wel in de VS kopen.

Tip: Lees meer over oplossingen die voor zakelijke gebruiker interessant zijn in onze serie iCulture Biz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 17:45
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture biz, kassa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.