Belgacom rolt 4G-netwerk uit in 5 nieuwe steden

De Belgische provider Belgacom rolt vandaag zijn 4G-netwerk uit in de steden Antwerpen, Gent, Leuven, Luik en Namen. Eind dit jaar volgt er een commerciële lancering.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4GDe Belgische provider Belgacom rolt vandaag zijn 4G-LTE-netwerk uit in de steden Antwerpen, Gent, Leuven, Luik en Namen. Het 4G-netwerk is in de eerste plaats alleen te gebruiken door enkele zakelijke klanten, maar de provider zegt deze voor het einde van 2012 commercieel uit te rollen.

Toen de test met 4G-LTE vorig jaar begon, kregen alleen bedrijven toegang tot het mobiele netwerk. In Nederland gebeurde dit jaar hetzelfde: KPN, Vodafone, T-Mobile en Ziggo rolden allemaal een 4G-netwerk uit, maar stelden deze eerst alleen beschikbaar voor zakelijke abonnees. Het 4G-netwerk van Belgacom was voor vandaag al beschikbaar in Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode.

Belgacom stelt in het persbericht dat er een “commerciële lancering” voor het einde van 2012 zal plaatsvinden. Dit zou betekenen dat ook niet-zakelijke klanten van het snellere mobiele netwerk gebruik mogen maken. Het is alleen nog even wachten totdat je dit met je iPhone of iPad kunt doen: De huidige iPhone ondersteunt geen 4G-LTE, terwijl de nieuwe iPad alleen van Amerikaanse 4G-netwerken gebruik kan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 12:00
Categorie Providers
Onderwerp belgacom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.