Beleef de lente op je iPhone: kijk via de webcam naar vogels

Beleef de lente is een project van Vogelbescherming Nederland. Via webcams kun je 8 verschillende vogels in de gaten houden, terwijl ze een nest maken, eieren leggen en hun jongen grootbrengen. De video's zijn ook op de iPhone te bekijken.

vogels iphoneIs de lente al in zicht? Vogelbescherming Nederland heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar webcams opgesteld zodat je thuis kunt meekijken in de nesten van torenvalk, oehoe, koolmees, boomklever, ooievaar en steenuil. Binnenkort wordt er nog een extra webcam voor de boerenzwaluw opgesteld. Je kunt zien hoe de vogels een nest bouwen (of hun intrek nemen in een vogelhuisje, zoals de koolmees heeft gedaan), hoe ze eieren leggen en broeden en uiteindelijk jongen krijgen. De webcams blijven tot 1 juli actief en zijn ook via de iPhone te bekijken.

In die periode kun je ook weblogberichten van vogeldeskundigen lezen en via Twitter volgen wat er te beleven valt. Heb je niet het geduld om urenlang naar de vogelbeelden te kijken, dan kun je later ook een reeks hoogtepunten op video bekijken. De webcams zijn 24 uur per dag actief en zijn al geplaatst voordat de vogels hun nest in gebruik namen. Van verstoring is dus geen sprake. Vorig jaar trokken de webcams bijna een miljoen kijkers. Bij elk project kun je donaties doen, achtergrondinformatie en veelgestelde vragen over de betreffende vogel lezen en op een forum meepraten over de gebeurtenissen.

vogelbescherming beleef de lente

Bij het opstarten van de webcam op je iPhone word je doorgestuurd naar de video-applicatie (QuickTime), waar de filmpjes (na een korte wachttijd) vanzelf afspelen in landschaps- of portretweergave. Bij de oehoe is vandaag het meest te beleven, bij de andere vogels is er niet of nauwelijks iets in beeld te zien (maar het is ook nog wat vroeg in het seizoen).

De iPhone-versie van beleefdelente.nl (de bijbehorende website) is overigens erg fraai gemaakt.

Meer info: beleefdelente.nl
Tipgever: SimplySike via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2010, 18:41
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.