BBC iPlayer straks op iPhone en iPod touch beschikbaar

BBC iPlayer, de dienst waarmee je gemiste tv-programma's en live-televisie kunt kijken, stapt over van Flash naar H.264. De iPhone staat voor de BBC bovenaan de lijst van apparaten waarop iPlayer straks zal werken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BBC iPlayer komt naar iPhoneDe afgelopen dagen is er veel gepraat over de BBC iPlayer, een dienst om televisieprogramma’s op je computer te kijken. iPlayer wordt nu ook interessant voor iPhone-bezitters, want de BBC is van plan om het Adobe Flash-formaat te ruilen voor het H.264-formaat. Volgens Anthony Rose, hoofd van de BBC-divisie digitale mediatechnologie, staat de iPhone bovenaan de lijst van apparaten waar iPlayer geschikt voor zal worden gemaakt. Met iPlayer kun je live-televisie kijken, maar je hebt ook toegang tot reeds uitgezonden tv-programma’s, vergelijkbaar met Uitzending Gemist.

Volgens de laatste statistieken van de BBC is iPlayer erg populair: het aantal downloads en streams is nu gestegen naar 17 miljoen en het volume is nu gestegen naar 500.000 per dag. iPlayer is sinds afgelopen kerst beschikbaar. Vorige week werd de grens van een half miljoen doorbroken. In januari keken meer dan 2,2 miljoen mensen naar een programma op de BBC iPlayer. De meestbekeken programma’s waren Ashes To Ashes, de verslaggeving van de Six Nations-strijd tussen Engeland en Wales en Life In Cold Blood. Meer statistieken zijn te vinden in een artikel over het succes van BBC iPlayer in de Guardian.

Als iPlayer de overstap maakt naar H.264 is dat ook voor Mac-gebruikers goed nieuws: tot nu toe was het miljoenen kostende iPlayer-project alleen te geschikt voor Windows. Mac-gebruikers konden alleen via een online Flash-speler kijken. Verder was er kritiek op iPlayer omdat er gebruik werd gemaakt van Microsoft DRM.

Volgens Digital Spy werkt iPlayer ook via Wi-Fi, zodat je straks draadloos naar tv-programma’s kunt kijken.

Toen we zojuist probeerden te controleren of iPlayer ook vanuit Nederland te bekijken is, bleek de webpagina niet bereikbaar. Probeer het later nog eens op: BBC iPlayer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.