‘Batterijstatus en signaalindicator van mobiele telefoons klopt niet’

Volgens Dan Rutter geeft de batterij-indicator in mobiele telefoons standaard een te gunstige waarde aan. Fabrikanten en operators doen dat om te zorgen dat je vaker en langer blijft bellen.

Daniel Rutter is een samenzwering op het spoor: hij denkt dat batterij-indicators van mobiele telefoons een veel gunstiger indruk geven om te zorgen dat gebruikers vaker en langer blijven bellen. Eerder maakte Rutter zich al druk om de indicator die de sterkte van het mobiele netwerk aangeeft maar hij kwam erachter dat de batterijmeter eigenlijk veel interessanter is. Rutter beweert dat de batterijlading behoorlijk goed te meten is, vooral bij moderne batterijen waarin chips zijn ingebouwd.

Mobiele telefoonmakers geven gebruikers echter liever de indruk dat de batterij nog iets voller is. Eén reden is dat een bijna volle batterij er nu eenmaal beter uitziet. Een andere reden is dat je de telefoon vaker gaat gebruiken als er nog genoeg ‘prik’ in zit. Mensen die denken dat de batterij bijna leeg is voeren minder en kortere telefoongesprekken. Rutter heeft uitvoerige testen met laptops en mobiele telefoons gedaan om zijn hypothese te testen. Het lijkt hem een beter idee als telefoonfabrikanten met nummers of percentages gaan werken in plaats van onduidelijke balkjes. Volgens Rutter speelt het probleem vooral in de VS, waar mobiele telefoons zijn voorzien van een simlock van één aanbieder. Die kan zorgen dat er speciale firmware op wordt gezet met een batterijmeter die nog gunstiger voor de operator is.

Zin in nog meer samenzweringstheorieën? Volgens Embracing Chaos is de huidige iPhone-schaarste een bewuste keuze van Apple. Ze zorgen daarmee dat er minder iPhones in omloop zijn, zodat er ook minder wordt geklaagd. Yeah, right… En The Open Cubicle meent dat hackes een verborgen camera in de iPhone 3G hebben ontdekt. Deze is verborgen in de telefoonspeaker en kan op termijn worden gebruikt voor videoconferencing. Tja… het lijkt toch wel verdacht veel op de Huckleberry Mirror die vorig jaar augustus al op onze site te zien was.

Meer info: Dan’s Data

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2008, 16:07
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.