How-to: Weericoon en temperatuur in je statusbar (jailbreak)

Hoe krijg je toch het weericoon en de temperatuur in de statusbalk van je iPhone? Je hebt er Winterboard en een aantal add-ons voor nodig: Weather Icon, Katra Weather Icon en Supreme Preferences.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerEen vraag die vaak voorbij komt naar aanleiding van de screenshots bij mijn artikelen is hoe je het weer-icoon en de temperatuur in je statusbar kunt krijgen. In deze post zal ik uitleggen hoe je dit kunt doen. Het belangrijkste ingrediënt is Winterboard. Met behulp van dit programma, te vinden in Cydia, kun je allerlei grafische aanpassingen aan het uiterlijk van de iPhone OS doen.

De andere drie add-ons die je daarna moet installeren zijn Weather Icon, Katra Weather Icon en Supreme Preferences. Die eerste twee zorgen ervoor dat je standaard weericoon dynamisch het huidige weer laat zien, in plaats van het statische standaardicoon. Met Supreme Preferences kun je, naast nog veel meer andere opties, ervoor zorgen dat het weericoon en de temperatuur in je statusbar verschijnen.

Installeren Winterboard en add-ons

Zorg ervoor dat je als eerste dus Winterboard installeert. Na installatie zul je je iPhone moeten respringen om Winterboard actief te maken. Je hebt nu het Winterboard-icoon erbij op je springboard. Installeer vervolgens Weather Icon, Katra Weather Icon en Supreme Preferences via Cydia. Alledrie hebben geen apart icoon, maar zijn add-ons voor Winterboard. Wanneer je nu Winterboard opstart, zul je de laatste twee add-ons erbij zien staan, tussen een hoop andere regels. Klik beide aan in Winterboard en zorg dat ze beide bovenaan de lijst komen te staan. Dit doe je door rechts van de regels te klikken en ze te slepen naar boven (zie eerste screenshot). Wanneer je Winterboard afsluit zal je iPhone opnieuw respringen om de wijzigingen toe te passen.

Instellen Weather Icon

Wanneer je nu naar je weer-icoon kijkt, zul je zien dat hij is geupdate en het huidige weer laat zijn. Weather Icon laat de weersverwachting zien van de eerste plaats die je hebt staan in de standaard weer-applicatie van de iPhone. Als je de weersverwachting voor een andere plaats wilt weergeven in je statusbar, zul je dus een andere plaats op die eerste plek moeten zetten. (Dit doe je overigens door rechtsonder op de i te klikken in de weerapplicatie).
Ga nu naar je Algemene Instellingen, je zult zien dat, na het verschijnen van het nieuwe splashscreen, deze uitgebreid is met een hoop aantal nieuwe mogelijkheden. Navigeer nu naar Supreme Preferences -> Applications -> Jailbroken -> Weather Icon. Zet Weather Icon aan en zet de andere instellingen zoals in de screenshots hieronder. Wanneer je nu op de Homeknop drukt zul je zien dat je het weericoon en de temperatuur in je statusbar hebt staan!

Let op

Supreme Preferences bevat zoals gezegd nog veel meer mogelijkheden. Wees hier voorzichtig mee, als je niet precies weet wat je doet laat dan de andere opties links liggen. iPhoneclub is er niet verantwoordelijk voor, mocht er iets niet goed gaan tijdens het gebruiken van deze of andere tweaks, dit is altijd op eigen risico. Mocht je er ondanks deze uitleg toch niet helemaal uitkomen, kun je je vraag natuurlijk altijd even hieronder stellen of via mijn Twitter-account: theatman

Winterboard, Weather Icon, Katra Weather Icon en Supreme Preferences zijn allen te installeren in Cydia (via de ModMyI repo).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:18
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.