Barnes & Noble stelt PubIt! open voor individuele auteurs

Barnes & Noble heeft met PubIt! een oplossing voor particulieren die hun boek willen publiceren. Je kunt je boek in elk digitaal formaat aanleveren, waarna het wordt omgezet naar ePub-formaat, geschikt voor iPhone, iPad en Nook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pubit nookTerwijl Apple het moeilijk maakt om ebooks te publiceren, kun je wel gemakkelijk bij andere aanbieders terecht. Vandaag is daar weer een nieuw aanbod bij gekomen: Barnes & Noble heeft PubIt! gelanceerd, een nieuw platform waarmee individuele schrijvers hun werk kunnen uploaden. Ze kunnen de boeken daarna verkopen voor een prijs tussen $1 en $200. Kies je voor een prijs onder de $10 dan ontvang je van elk verkocht boek 65% van de verkoopprijs. Daarboven loopt het terug naar 40%. Er zitten geen verborgen kosten aan en je boek is op veel apparaten te lezen: natuurlijk op de Nook ebooklezer, maar ook via de Nook-applicaties voor iOS, Android, pc en Mac.

Je kunt je boek aanleveren in diverse formaten (TXT, RTF, HTML of Microsoft Word). Het maakt niet uit hoe groot je bestand is: alles wordt omgezet naar een ePub-bestand dat binnen 72 uur in de Barnes & Noble boekenwinkel te vinden is. Omdat B&N vooral op de Amerikaanse markt is gericht heeft het vanzelfsprekend niet zoveel zin om Nederlandstalige boeken in te sturen.

Registreren kan bij B&N PubIt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2010, 11:23
Categorie Apps
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.