Band Moe plaatst video van live-optredens met iPad

De band Moe gaf een bijzonder optreden in New York. De vier bandleden speelden allen op hun iPads en maakten een videoclip van het resultaat.

Band Moe speelt live op iPadEr zijn verschillende bands die een iPad aan hun instrumentenarsenaal hebben toegevoegd om te spelen met hun geluid, maar de band Moe gaat nog een stapje verder. De formatie die vooral jamsessies speelt, trad onlangs live op met alleen iPads als instrumenten. Bij het optreden in New York zongen de heren gewoon met een microfoon, maar ze speelden gitaar, de bas en drum met Garageband op de iPad. De percussie werd verzorgd op de app Mallets.

De bandleden sloten de iPads via de koptelefoon-uitgang aan op de audio-ingangen van versterkers en boxen. De video die ze maakten is in verschillende keren opgenomen zodat de cameraman alle actie in beeld kreeg, maar het nummer dat je hoort is in één take opgenomen op de iPads. Of het resultaat mooi geworden is mag je zelf bepalen, maar gitarist Al Schnier beweert tegen MacWorld dat hij er nog steeds diep van onder de indruk is, dat dit met de iPad mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2011, 14:54
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.