iCulture Weekly #8: Afas Personal, Vlingo, MySportsApp en meer

In de tweede aflevering van iCulture Weekly kijken we naar AFAS Personal, Vlingo, de nieuwe app van de Guardian en MySportsApp waarmee je sportprestaties kunt vastleggen. Als accessoire hebben we de iHealth bloeddrukmeter van Medisana.

culture weekly nr 8Eerder van de week kon je de eerste aflevering van iCulture Weekly in het nieuwe seizoen bekijken. Inmiddels hebben we alweer een nieuwe aflevering voor je klaarstaan, met een verse verzameling apps die je echt eens zou moeten proberen.


In deze aflevering van iCulture Weekly:

  • App van de Week: AFAS Personal, een digitaal huishoudboekje op je iPhone. Deze dienst was eerder beschikbaar onder de naam Yunoo en is nu als nieuwe app gelanceerd. Je kunt bestanden inlezen van alle bekende Nederlandse banken en ook laten voorspellen of je volgende maand geld overhoudt.
  • AppWatch: Deze keer weer drie interessante apps in de AppWatch. We beginnen met Vlingo, een app waarmee je spraakcommando’s kunt geven, net als bij Siri. Het mooie is dat het ook werkt op oudere iPhones. In het filmpje demonstreren we het met een iPhone 3GS. De Guardian iPad Edition is een van de eerste Europese kranten in Apple’s nieuwe Kiosk/Newsstand. Het is een goed voorbeeld hoe een krant er in het Flipboard-tijdperk uit kan zien: veel ruimte voor beeld, grote vlakken en een totaal andere opmaak dan we gewend zijn bij zo’n serieuze krant. MySportsApp is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je sportprestaties kunt vastleggen. De app legt meer nadruk op het plannen van je training, het sturen van berichten naar trainingsmaatjes en is in theorie geschikt voor alle mogelijke sporten.
  • Show Me Your App: In deze aflevering legt de bekende DJ Ricky Rivaro uit waarom eBay zijn meest favoriete app is.
  • Buzz: In het onderdeel Buzz komt elke keer een interessant accessoire of actueel onderwerp voorbij. Deze keer demonstreren we de iHealth bloeddrukmeter van Medisana. Deze 129 euro kostende bloeddrukmeter is gewoon in de winkel te koop en zal binnenkort ook uitgebreid aan de tand worden gevoeld in een review.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De aflevering is in één sessie opgenomen om het spontane karakter te behouden. Vanaf nu zul je elke week een nieuwe aflevering van iCulture Weekly op onze website zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.