Apple’s grote iPhone-patent wijst op videoconferencing

Het grote iPhone-patent van Apple blijkt bij nadere bestudering aanwijzingen te bevatten dat Apple werkt aan videoconferencing op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

videoconferencingVideobellen: het is leuk dat het kan, maar wie gebruikt het nu eigenlijk? Het is daarom wat verbazingwekkend dat er zoveel interesse is voor een nieuw ontdekt onderdeel in Apple’s gigantische iPhone-patent, waarin een beschrijving van videoconferencing wordt gegeven. Gizmodo vermoedt dat videoconferencing eigenlijk al voor de iPhone 3G was gepland, maar dat het van het featurelijstje is geschrapt om kosten te besparen. Apple gaf liever de voorkeur aan GPS en 3G. Dat laatste klinkt niet logisch, omdat je voor videobellen toch minstens een goede verbinding moet hebben. Hoe dan ook, Apple wekt de indruk dat je voor videoconferencing van top tot teen in beeld zult moeten staan.

Informationweek noemt de functie een “potential market game changer”, waarmee Apple concurrenten zoals de Palm pre en Dell’s geplande smartphone van zich af zou kunnen slaan. Videorecording is slechts een natuurlijke uitbreiding van de fotocamera en veel minder spannend, zo meent columnist Alexander Wolfe. Hij begrijpt niet waarom Apple nog geen hints heeft gegeven dat dit eraan komt, want het gaat een nieuwe golf van iPhone-fanatisme opleveren.

Werkelijk? We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden: is dit nu de killer applicatie voor de iPhone?

Meer info: Informationweek (zie ook de gallery met 43 afbeeldingen uit het iPhone-multitouchpatent)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.