AppleCare eindelijk ook voor de iPhone

Apple heeft de het Apple Care Protection Plan voor de iPhone officieel beschikbaar gesteld. Voor $69 verleng je de garantie op hardware-reparaties met een jaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een telefoonverzekering afsluiten voor de iPhone valt niet mee. Maar voor $69 kun je in ieder geval de garantietermijn verlengen. Voor dat bedrag krijg je een extra jaar garantie, tot twee jaar na aanschaf van de iPhone. Bij de meeste elektrische apparaten is de verlengde garantie een wassen neus, die bovendien nogal duur is. Bij de iPod en de iPhone ligt dat iets anders: mocht er iets kapotgaan, dan doet Apple bijna nooit moeilijk.

Ze ruilen het apparaat om voor een refurbished exemplaar, dat in de meeste gevallen betekent dat je een compleet nieuw exemplaar zonder krassen en gebruikssporen krijgt.

Ongeacht waar je de iPhone hebt gekocht, je krijgt een jaar garantie op hardware-reparaties en twee jaar technische support. Als je AppleCare voor de iPhone aanschaft, worden de hardware-reparaties met een extra jaar verlengd. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor een toekomstige koper wanneer je de iPhone tweedehands wilt wegdoen. Het plan kan namelijk op een andere persoon worden overgedragen. De Bluetooth-headset en meegeleverde accessoires vallen ook onder de garantie. Heb je al een iPhone gekocht en merk je na een aantal maanden problemen, dan kun je alsnog AppleCare aanschaffen om relaxed het tweede jaar door te komen: Apple stelt namelijk als enige eis, dat je AppleCare binnen een jaar na aanschaf van de iPhone activeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:09
Categorie iDevices
Onderwerp applecare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.