‘Apple werkte aan Google Glass-achtige bril’

Volgens Tony Fadell, die jarenlang verantwoordelijk was voor Apple’s iPod-divisie, heeft Apple gewerkt aan een Google Glass-achtige bril. Dat is te lezen in een interviewserie van Fast Company over de designhistorie van Apple. Bij Apple vroegen we ons altijd af: wat kunnen we nog meer revolutionaliseren? We keken naar videocamera’s en afstandsbedieningen. De gekste dingen […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google glassVolgens Tony Fadell, die jarenlang verantwoordelijk was voor Apple’s iPod-divisie, heeft Apple gewerkt aan een Google Glass-achtige bril. Dat is te lezen in een interviewserie van Fast Company over de designhistorie van Apple.

Bij Apple vroegen we ons altijd af: wat kunnen we nog meer revolutionaliseren? We keken naar videocamera’s en afstandsbedieningen. De gekste dingen waar we over praatten was zoiets als Google Glass. We zeiden: ‘Wat als we een vizier maakten, zodat het lijkt alsof je in een theater zit?’ Ik bouwde een aantal van die prototypes. Maar we hadden zoveel succes met de dingen waar we al mee bezig waren, dat we geen tijd hadden.


tony_fadellTony Fadell is tegenwoordig CEO van Nest, een bedrijf dat een slimme thermostaat op de markt brengt. Het lijkt erop dat Apple een soort virtual reality-bril wilde maken, niet een praktische bril zoals Google Glass, waarbij het scherm alleen in je ooghoek zichtbaar is. Tegelijk is het niet vreemd dat Apple ook dit idee heeft overwogen: er worden in het lab van Jonathan Ive heel wat ideeën uitgewerkt, waarvan maar een klein deel op de markt komt. Tim Cook vertelde afgelopen mei dat hij niets ziet in Google Glass. Hij kon zich maar moeilijk voorstellen dat een grote groep klanten warmloopt voor een dergelijk product. Bovendien heeft Apple de aanpak dat ze maar een beperkt aantal producten op de markt willen brengen, maar dat elk product wel perfect moet zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 15:37
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.