Apple vraagt ontwikkelaars om bronnen van medische informatie

Apple heeft regels voor ontwikkelaars van medische apps ingevoerd: zij moeten de bronnen voor de medische informatie in hun apps geven.

pillen Apple heeft strengere regels voor ontwikkelaars van medische apps ingevoerd, die vereisen dat zij de bronnen van de medische informatie in hun apps geven. Volgens iMedicalApps stuurt Apple ontwikkelaars sinds woensdag berichten, met daarin verwijzingen naar doseringen van medicijnen, met het verzoek om gedetailleerde informatie over de bronnen waarop deze doseringen zijn gebaseerd. Een aantal medische apps worden vanwege “onvolledige metagegevens” door Apple geweigerd of tegengehouden totdat de ontwikkelaars in staat zijn om de bronnen voor de adviserende inhoud in hun apps te overhandigen. Ontwikkelaars hoeven voor goedkeuring overigens geen complete nieuwe databestanden in te dienen, alleen volledige informatie over de oorsprong van hun medische informatie.

Apple’s nieuwe regels toont de mate van ernst waarmee het bedrijf medische apps die verkeerde informatie geven wil aanpakken. En dat is ook niet gek, als je bedenkt dat iPads en iPhones onder zowel artsen als patiënten steeds populairder worden, en dat dit heeft geleid tot een explosie van de medisch-gerelateerde apps. Apple’s aanpak kan ook plagiaat in de App Store tegengaan, wat een groot probleem is onder medische apps. Zo staat in het septembernummer van het British Medical Journal een artikel over drie artsen die van plagiaat worden beschuldigd omdat zij de volledige “Doctor’s Guide to Critical Appraisal” in hun app hadden gekopieerd. De artsen hadden hun software “Critical APPraisal” genoemd.

Foto bovenaan: EpSos.de (flickr CC)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 12:02
Categorie Apple
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.