Analist verwacht 6,2 miljoen verkochte iPads voor Apple

Analist Gene Munster verwacht dat Apple dit jaar 6,2 miljoen iPads zal verkopen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPadNa de positieve verkoopcijfers van afgelopen maandag (2 miljoen verkochte iPads sinds 3 april), heeft de inmiddels welbekende analist Gene Munster zijn verwachtingen voor de rest van het jaar wederom bijgesteld. Hij verwacht dat Apple dit jaar zo’n 6,2 miljoen iPads zal verkopen. Eerder raamde hij de verkopen in 2010 nog op zo’n 4 miljoen. Wel waarschuwt hij voor tegenvallende verkoopcijfers als de problemen met de verkrijgbaarheid van het apparaat blijven aanhouden.


Uit onderzoek van Munster onder 25 officiële Apple Stores in Duitsland, Frankrijk, Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk — waar de iPad sinds afgelopen weekend verkrijgbaar is — blijkt dat er na het eerste weekend nog slechts een beperkte voorraad is. Van de 14 winkels, die op de dag van de lancering werden ondervraagd, was 29 procent dezelfde dag al uitverkocht. Gedurende het weekend werden nog eens 11 winkels gevraagd. Hiervan bleek 36 procent al helemaal uitverkocht. Volgens schattingen van Munster zijn er het afgelopen weekend zo’n 100,000 exemplaren verkocht.

Op 21 mei ondervroeg Munster ook al verschillende Amerikaanse Apple Stores. Hiervan was 74 procent al helemaal door de voorraad iPads heen. Momenteel geldt voor de iPad in de Amerikaanse online store een levertijd van 7 tot 10 werkdagen. In alle Europese stores staat de levertijd voor nieuwe orders nog steeds vastgesteld op ‘juni’. Als alles goed gaat, komt de iPad volgende maand ook naar Nederland en België. Onduidelijk is nog steeds wanneer precies en hoeveel het apparaat zal kosten.

Bron: AppleInsider

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.