Apple verandert van leverancier wegens vertraging bij TPK

Apple kan het niet veroorloven dat een bepaalde leverancier afspraken niet nakomt. TPK is er zo een. Deze leverancier van touchscreens voor de iPad zou de schermen niet op tijd kunnen leveren, aldus bronnen in Taiwan. Apple stapt over naar Wintek.

iPad schermApple heeft voor de iPad steeds gebruik gemaakt van verschillende leveranciers voor de onderdelen. Dat is gedaan om risico te spreiden en om aan de vraag te kunnen voldoen. De iPad is volgens onderzoek al meer dan een kwart miljoen keer verkocht, dus het gaat om enorme productieaantallen die op tijd klaar moeten zijn. Apple kan zich niet veroorloven dat een bepaalde leverancier afspraken niet nakomt. TPK is zo’n leverancier.

Zij maken de capacitieve touch-laag vaoor de iPad. Volgens bronnen in Taiwan kan TPK niet op tijd leveren en daarom heeft Apple het bedrijf de deur gewezen. Ze vallen nu terug op een vaste leverancier, Wintek, die ook de capacitieve touch-laag voor de schermen in de iPhone en iPod touch levert. Maar deze heeft volgens geruchten óók leveringsproblemen.

Wintek is een relatief klein bedrijf en maakte recent nog bekend dat ze in Dongguan in China een nieuwe fabriek willen bouwen, speciaal voor deze techniek. Misschien dat Apple daarom wederom gekozen heeft voor deze leverancier. Om te voldoen aan de vraag van Apple, heeft het bedrijf besloten om te blijven groeien en investeren in de capacitieve touch-laag. Ze zijn erg positief over de toekomst in touchscreens. Wij hopen maar dat Apple op deze manier aan de vraag naar iPad’s kan voldoen. Gezien de staat van dienst van Wintek voor Apple vertrouwen wij er maar op dat er genoeg iPad’s zullen zijn.

Bron: DigiTimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2010, 13:12
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.