‘Apple TV met 4K krijgt nieuwe Siri Remote met voelbare feedback’

Benieuwd naar de nieuwste Apple TV? Een nieuwe ontdekking onthullen de specificaties van dit nieuwste model met 4K en HDR. Deze Apple TV krijgt een A10X Fusion-chip en 3GB RAM.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe Apple TV
Dat de nieuwe Apple TV een betere chip krijgt dan zijn voorganger is geen verrassing, maar in de aankomende vijfde generatie Apple TV heeft Apple een wel heel krachtige chip ingebouwd. De nieuwe Apple TV 4K, zoals deze volgens de gelekte iOS 11 GM-versie heet, krijgt een A10X Fusion Chip, gecombineerd met 3GB RAM. Wat gaat Apple hier allemaal mee doen?

Meerdere HDR-modes

Update 18:45 uur: Er zijn nog meer details over de nieuwe Apple TV opgedoken, vermoedelijk vanuit een lek van een nieuwe versie van tvOS 11. Er zijn bijvoorbeeld 4K-versies van de Apple TV-afbeeldingen uit het homemenu opgedoken, die je hieronder kunt zien. In de code zijn ook aanwijzingen gevonden naar meerdere HDR Modes. De Apple TV kan daardoor de breedste kleuren selecteren, maar daarvoor is wel een HDMI 2.0-ingang nodig. Ook de optie Dolby Vision is in de code gevonden, zodat het beeld optimaal is. Hiervoor wordt door de Apple TV gekeken of de aangesloten HDMI-kabel hiervoor geschikt is.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Vernieuwde Siri Remote

Update 18:45 uur: Tot slot zijn er aanwijzingen gevonden naar een nieuwe versie van de Siri Remote. Het modelnummer van de afstandsbediening gaat van B239 naar B429, inclusief een eigen firmwareversie. Deze zou beschikken over een verbeterde haptische motor, die betere trilsignalen geeft. Zo zou de Remote beter reageren op gebeurtenissen op het scherm, zoals het bereiken van het einde van een lijst.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple TV 5 met A10X Fusion en 3GB RAM

De A10X Fusion-chip is momenteel Apple’s krachtigste chip die je nu in een iDevice-vindt. De A10X-chip zit verwerkt in de nieuwste 12,9-inch en 10,5-inch iPad Pro. Apple heeft deze dus ook in de nieuwste Apple TV gestopt, zo blijkt uit gelekte code. Met uitzondering de aankomende A11-chip van de iPhone X, is dit dus de krachtige chip die Apple tot op heden gemaakt heeft. De A10X Fusion-chip is daarnaast voorzien van drie cores. Dat is een flinke stap vooruit ten opzichte van de A8-chip in de huidige vierde generatie Apple TV. Deze A8-chip zat oorspronkelijk in de iPhone 6.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/907149203264167936

De nieuwe A10X Fusion-chip wordt vergezeld door 3GB RAM. Ook dit is een stapje hoger dan het huidige model, die het moet doen met 2GB werkgeheugen. Met 3GB aan RAM staat de vijfde generatie Apple TV op gelijke hoogte met de aankomende iPhone X, iPhone 8 Plus en de huidige iPhone 7 Plus. Nu is de grote vraag natuurlijk: wat gaat Apple met deze krachtige specificaties doen?

Bekijk ook

Nieuwe 4K Apple TV stelt eisen aan je internetverbinding

De Apple TV 5 werkt alleen met 4K-streaming als je een stabiele internetverbinding van 15Mbps of meer hebt. Ook is er meer bekend over resolutie en kleuren.

A10X Fusion vooral voor 4K en HDR
De nieuwe krachtige specificaties van deze Apple TV worden vooral gebruikt voor het afspelen van 4K- en HDR-content van bijvoorbeeld Netflix en iTunes. Toch komt het ook van pas bij het afspelen van je eigen content. Het is de verwachting dat de iPhone X video in 4K kan opnemen met 60 frames per seconde, zodat het er niet alleen haarscherp uit ziet maar ook vloeiend afgespeeld wordt. Als je van plan bent om de iPhone X te kopen te halen, dan heb je dus ook deze nieuwe Apple TV nodig om alle content in dezelfde resolutie op je televisie af te spelen. De enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je een televisie moet hebben die de 4K-resolutie ondersteunt.

Daarnaast is het de verwachting dat de specificaties ook zorgen voor de nodige verbeteringen in het bedienen van de Apple TV. Momenteel reageert de Apple TV niet altijd even snel, bijvoorbeeld bij de appkiezer. De extra beschikbare RAM en krachtigere chip kan ervoor zorgen dat de bediening een stuk soepeler gaat. Het is ook niet ondenkbaar dat Apple voor deze Apple TV in tvOS 11 nog allerlei extra functies in het verschiet heeft. Apple heeft zelf nogal weinig aandacht besteed aan tvOS 11, ook omdat er maar weinig verbeteringen in zitten. Mogelijk heeft Apple dus nog enkele verrassingen in petto voor de vijfde generatie Apple TV in combinatie met tvOS 11. Tot slot kunnen de betere prestaties ook gebruikt worden voor kwalitatief betere games.

De volledige details van de nieuwste Apple TV worden morgen verwacht tijdens het iPhone-event. Onze verwachtingen van het iPhone-event lees je hieronder.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone-event van 12 september

Op 12 september is het zover, dan kondigt Apple eindelijk de nieuwe iPhones aan waaronder de iPhone X. Wat kun je verwachten van dit spannende Apple-evenement? Hier lees je alles over Apple's line-up voor het najaar van 2017.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.